Nieuw leven voor bestaande gebouwen

Elk gebouw heeft waarde

Door gebruik te maken van de bestaande technische kwaliteit van een gebouw en door toekenning van nieuwe functies realiseert Hazenberg Bouw toekomstbestendige leer-, werk en woonomgevingen of een nieuw huisvestingsconcept. Daarbij baseren wij ons op kengetallen en ervaringscijfers en puzzelen we net zolang totdat een initiatief ook financieel haalbaar wordt. Want transformatie vraagt om een integrale aanpak en visie op het gebied van ontwikkeling, onderhoud, duurzaamheid en functionaliteit.

Samenwerking

Indien de transformatie plaats heeft in een monumentaal gebouw, maken wij gebruik van de specialistische kennis en ervaring van onze dochteronderneming Aannemingsbedrijf Nico de Bont. Door integratie van restauratief vakmanschap en technische vernieuwing maken wij transformaties haalbaar.

 

Revitalisering

Als een gebouw alleen bouw- en installatietechnisch aan vernieuwing toe is, kan een revitalisering voldoende zijn om een gebouw weer toekomstwaarde te geven. De functie blijft dan gelijk. Is een gebouw zowel technisch als economisch afgeschreven en heeft het zijn functie verloren, dan kan transformatie een oplossing zijn. Een goede (nieuwe) functie is dan cruciaal. Denk aan woningen in een winkelpand, onderwijsfaciliteiten in een kantoor of creatieve werkplekken in een fabriek.


 • Upgrading en uitbreiding Centrum voor de Kunsten in Eindhoven

  De huidige twee locaties worden samengevoegd tot één. Het bestaande gebouw aan de Pastoor Petersstaart wordt geschikt gemaakt voor alle CKE-activiteiten.

  Bekijk dit project
 • Transformatie Avans Hogeschool

  In opdracht van Avans transformeren wij het bestaande gebouw naar een innovatieve leeromgeving gericht op de toekomst.

  Bekijk dit project
 • Tranformatie Avans - opdrachtgever aan het woord

  We hadden gedacht dat het niet mogelijk was, maar de mensen van Hazenberg maken het waar!

  Date in de Keet: Avans Hogeschool
 • Herinrichting OV terminal Breda

  In D&B-opdracht van de RVB hebben wij de bestaande OV Terminal in Breda omgebouwd tot eerste Rijkskantoor in Nederland.

 • Realisatie duurzame studentenwoningen in klooster Mariënbosch

  In het nieuwe wooncomplex realiseerden we in totaal 347 zelfstandige wooneenheden voor studenten. Daarvan zijn 135 eenheden gerealiseerd in het historisch waardevolle klooster en 212 in een naastgelegen nieuwbouw.

  Bekijk dit project
 • Transformatie kantoor Hevo

  Hazenberg heeft de bouwkundige aanpassingen gerealiseerd voor het nieuwe kantoor van HEVO in het voormalige RIVA-gebouw te 's-Hertogenbosch. Tevens heeft Hazenberg een nieuwe entree gerealiseerd.

  Bekijk dit project
 • Revitalisering machinefabriek Grasso

  In samenwerking met zusterbedrijf Nico de Bont zijn we begin 2012 gestart met de revitalisatie en restauratie van het ruim 150 jaar oude gebouwencomplex van machinefabriek Grasso.

  Bekijk dit project
 • Transformatie kantoorgebouw Terraza naar onderwijslocatie

  Het bestaande kantoorgebouw "Terraza" aan het Hervenplein te 's-Hertogenbosch, is door Hazenberg getransformeerd tot een onderwijslocatie voor Avans Hogeschool, die goede onderwijsfaciliteiten biedt aan alle studenten.

  Bekijk dit project