Verduurzamen bestaand vastgoed

Voor het behoud van uw woningvoorraad

Woningcorporaties en beleggers staan voor de uitdaging om hun bestaande vastgoedportefeuille te verduurzamen. Dit betekent dat er in de toekomst geen woning meer is aangesloten op het gasnet. Wij hebben daarvoor een kant en klaar product ontwikkeld waarmee verhuurders snel en doeltreffend hun woningen tocht- en vochtvrij maken én tegelijkertijd energieneutraal: SmartPack. Hiermee heeft u alles in één: schilrenovatie, installaties, onderhoud, bewonerscommunicatie én architectuur.

Zorgeloos vernieuwen

De ontwikkeling van SmartPack is voortgekomen uit de sterk toenemende behoefte naar energieneutrale woningrenovaties. Echter de kennis, kunde en slagkracht die nodig zijn om duurzaamheidsambities in te vullen, zijn niet altijd meer aanwezig in de eigen organisaties. Vandaar dat wij een totaalpakket ontwikkeld hebben dat woningcorporaties en beleggers volledig kan ontzorgen bij het invullen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Een pakket met daarin concrete producten en diensten die nodig zijn om een woning succesvol energieneutraal te renoveren.

Maatwerk binnen totaaloplossing

Het totaalpakket bestaat uit verschillende ‘packs’ die in onze optiek nodig zijn om succesvolle energieneutrale renovaties uit te voeren. Deze ‘packs’ zijn op een slimme manier in onze procesorganisatie geborgd. Hierdoor zijn wij in staat om in een renovatietraject het volledige totaalpakket aan te bieden, maar u kunt uiteraard ook losse ‘packs’ afnemen. Zo is er ook binnen ons ‘standaard’ kant-en-klaar-pakket maatwerk mogelijk.

Integrale samenwerking

Omvangrijke en integrale opgaven zijn volgens ons alleen in te vullen met écht duurzame samenwerkingsverbanden. Daarom hebben wij een aantal vaste co-makers en leveranciers geselecteerd die ervoor zorgen dat wij alle disciplines hebben geborgd om een succesvolle renovatie te kunnen garanderen:

 • RC Panels voor hoogwaardige gevelelementen
 • De Loods Architecten & Adviseurs voor een optimaal ontwerp en bewonerscommunicatie
 • Comfort Partners en Itho Daalderop voor de installaties
 • Rendon Onderhoudsgroep voor binnenpakketten en groot onderhoud
 • Itho Daalderop en Klimaat Garant voor  de energiemodule  en het monitoren van het energieverbruik.

Om de productontwikkeling en innovatie binnen het geheel van partners, co-makers en leveranciers te borgen werken we tevens samen met IBS Renovatie. Zo blijven we vernieuwen en innoveren!

Wilt u meer weten over energieneutraal wonen en onze totaaloplossing SmartPack?

Neem contact op met Joost Roks, de innoverende kracht achter dit product.
Email: j.roks@hazenberg.nl | M (06) - 836 267 70


 • Eerste woonwijk in Zuid-Holland naar nul-op-de-meter

  Het Woonbedrijf Westvoorne heeft samen met Hazenberg bouw een NOM-pilot in Oostvoorne gerealiseerd. Er zijn nu in totaal zes woningen gerenoveerd; vijf daarvan zijn bewoond en de andere is een modelwoning. Na de renovatie van de pilotwoningen wordt de pilot geëvalueerd en wordt het vervolgtraject besproken. De overige 62 woningen in de buurt maken dan ook kans op een NOM-renovatie.

  Verder lezen >>
 • Bijzondere NOM-leaseconstructie voor koopwoningen in Westvoorne

  In Westvoorne wordt een hele wijk nul-op-de-meter. Dat betekent 68 woningen renoveren. De meeste daarvan zijn van het Woonbedrijf, een van de laatste gemeentelijke woningcorporaties in Nederland. Er zit ook een aantal koopwoningen tussen, en daar lag een uitdaging. De oplossing: een leasecontract voor de gevel

  Lees meer >>
 • Feestelijke start nul-op-de-meter renovatie van 68 woningen in Oostvoorne

  Wethouder Van der Meij heeft op 18 september het startsein gegeven voor de uitvoerende fase van de nul-op-de-meter renovatie van 68 woningen van het gemeentelijk Woonbedrijf in Oostvoorne. Dit deed hij door het symbolisch openen van de modelwoning waar bewoners tijdens de renovatie van hun woning terecht kunnen met vragen of een kopje koffie kunnen drinken.

  Lees meer >>
 • Contract renovatie Nul-op-de-Meter getekend

  Hazenberg Bouw heeft enige tijd geleden van Wooncorporatie FidesWonen de opdracht gekregen voor Nul-op-de-meter renovatie van een groot gedeelte van de Bloemenbuurt in Sommelsdijk. Op 2 juli jl. ondertekenden John van der Doelen (Hazenberg) en Gert-Jan van der Valk (FidesWonen) het contract.

  Lees meer >>
 • Start renovatie 68 woningen naar nul-op-de-meter

  Donderdag 15 maart jl. gaf wethouder Van der Meij, gemeente Westvoorne, het startsein voor de nul-op-de-meter renovatie van 68 huurwoningen in Oostvoorne. Directeur Van der Doelen van Hazenberg Bouw en de wethouder ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De renovatie start in juni van dit jaar met een pilot van vijf sociale huurwoningen uit de jaren ‘60.

  Lees meer >>
 • De belofte van duizend woningen per dag

  Auteur Yuri van Bergen vindt dat er lang genoeg is gepraat. Er is innovatie en 'doen' nodig om de woningvoorraad te verduurzamen. Wij doen het al!

  Leest u mee?

Bekijk hoe SmartPack werkt!