Samenwerkingsverband voor verduurzamen ruim 2000 woningen

Written by Annelieke Hoogwegt
20 jan 2020

In de komende vijf jaar gaat Hazenberg/SmartPack, in samenwerking met drie andere bouwondernemingen, 2.000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk verduurzamen in opdracht van Casade. De andere aannemers uit dit samenwerkingsverband zijn BAM Wonen, Caspar de Haan onderhoud en renovatie en Zwaluwe Bouw. Alle bouwers zijn gespecialiseerd in het verduurzamen en renoveren van woningen in bewoonde staat.

Trots team SmartPack

“In dit samenwerkingsverband verbeteren we onze woningen via een langlopend programma”, vertelt Pepijn van Kuppeveld, inkoper projecten bij Casade. “Door deze aanpak kunnen we in een korte tijd meer woningen op een slimmere manier duurzamer maken. Met minder kosten, een hogere kwaliteit en zo weinig mogelijk overlast voor de bewoner. Zo blijven de woonlasten voor de huurders betaalbaar en krijgen zij een comfortabele woning”.

Samenwerking verder ontwikkelen

Na een zorgvuldig voortraject heeft Casade onder andere Hazenberg/SmartPack als partner geselecteerd. In de komende maanden geven de vijf partijen de manier van samenwerking vorm. Begin 2020 starten we in de drie gemeenten met het verbeteren van de eerste woningen. De samenwerking en aanpak wordt voortdurend besproken en waar nodig verbeterd.

CO2- neutraal in 2050

In 2050 moeten alle sociale huurwoningen in Nederland gemiddeld CO2-neutraal zijn. De 11.500 huizen van Casade stoten nu samen zo’n 40 miljoen kilogram CO2 per jaar uit. Dit moet terug naar nul en dat is een flinke opgave. Alle betrokken partijen vertrouwen erop dat de samenwerking een grote bijdrage levert aan deze opgave.

SmartPack

SmartPack is een zelfstandig opererende entiteit, die is opgericht vanuit en versterkt door Hazenberg Bouw. Met SmartPack kies je als corporatie voor een slim keuzepakket met maatregelen om verouderde woningen binnen een paar dagen grondig te renoveren én te verduurzamen. Dit kan gefaseerd en volgens verschillende scenario’s, waarvan je een aantal voorbeelden ziet in onze SmartPack Menukaart. Wat het plan ook is: dankzij ons vaste team van co-makers voeren we de renovaties-op-maat zó snel uit, dat jullie bewoners niet eens hoeven te verhuizen.

Benieuwd naar onze aanpak? klik hier.