Groen wonen in Warandepoort en Warande Park Oosterhout

Glansrijk wonen in het groen

Aan de oever van het Wilhelminakanaal, in de schaduw van de Warandelaan, ontwikkelde Hazenberg Bouw samen met Thuisvester een levendige buurt voor jong en oud. Het gevarieerde plan aan het Paterserf bestaat uit 48 appartementen, 25 rijwoningen en 8 patiowoningen voor de verhuur en 15 luxe koop-appartementen, 8 twee-onder-een-kap woningen en 5 vrijstaande woningen in de vrije verkoop.

Fase 1: Warandepoort

Warandepoort is gerealiseerd aan de rustige en veilige Warandepoort, met een mix van bungalows, eengezinswoningen en kleinschalige appartementencomplexen in zowel de middeldure en dure koopsector, als in het sociale en middeldure huursegment.

Aan de rand van het plan, met uitzicht op het kanaal aan de ene zijde en het openbaar groen aan de andere zijde, zijn de 63 appartementen gerealiseerd. De appartementen zijn vrijwel allemaal uniek van indeling en variëren in grootte. De afwerking is eigentijds en kwalitatief hoogwaardig met ruimte keuzevrijheid voor de bewoners.

Complete realisatie door Hazenberg

Het ontwerpen, technische uitwerking in BIM en realisatie lag in dit het plan Warandepoort volledig bij Hazenberg.  Aangevuld met de volledige aansturing, goedkeuring van de benodigde vergunningen en de uitvoering.

Fase 2: Warande Park

Wonen in je eigen park. Dat is wonen in Warande Park. Voor bewoners die na een dag werken, thuis in alle rust willen relaxen of juist even sportief bezig willen zijn. Warande Park biedt een hoogwaardige leefomgeving voor iedereen die houdt van groen, rust en ruimte.

In deze fase werd met de twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen het laatste stukje van deze prachtige nieuwe woonlocatie gerealiseerd. De moderne en ruime woningen met diepe achtertuinen, bieden alle comfort en privacy. Aan de voorzijde hebben de bewoners zicht op het centraal gelegen park met een wadi voor de opvang van regenwater, of op het Wilhelminakanaal.

Slim ontwerpen in BIM

Als pionier en ontwikkelende bouwer werkt Hazenberg met de nieuwste werkmethodieken die bijdragen aan de optimalisatie van de projectorganisatie en de daarbij behorende communicatiestromen. Een voorbeeld hiervan is BIM.   

Bij Hazenberg is BIM inmiddels zo ver ingevoerd, dat het volledige proces van ontwerpen bouwen virtueel gerealiseerd wordt, voordat er ook maar iemand met de daadwerkelijke bouw aan de slag gaat. We creëren in BIM een digitaal prototype van het gebouw, samen met alle betrokken partijen. Hierin is direct zichtbaar hoe de technische constructie, indeling en installaties zo optimaal mogelijk worden ingetekend. Gedurende het ontwerpproces is direct zichtbaar wat de gevolgen zijn van keuzes en veranderingen. Tijdens de bouw gaf BIM alle betrokken partijen continu actuele informatie en updates over de voortgang en status.

Kortom, de voordelen van BIM:

  • Alle mogelijke risico’s komen vroegtijdig aan het licht.
  • Faalkosten behoren daardoor tot de verleden tijd.
  • Het bouwproces wordt inzichtelijk voor alle betrokken partijen, doordat alle informatie rondom het bouwproces gecentraliseerd is.
  • Dit alles heeft een zeer positieve invloed op de samenwerking van projectpartners.

Het ontwerp en de realisatie van de appartementencomplexen Warandepoort zijn volledig uitgevoerd in BIM.

Stuur project door