Verduurzaming 48 woningen Kaatsheuvel aan de Berndijksestraat en Frederikhendrikpark

In Kaatsheuvel ligt de uitdaging voor Hazenberg om 48 verouderde woningen te renoveren. Naast dat de woningen energiebesparende maatregelen gaan krijgen, wordt ook de buitenzijde opgeknapt. Met als resultaat energiezuinigere woningen met een eigentijdse uitstraling.

Maar voor deze woningen gaan we nog een stapje verder in het project en in de langdurige samenwerking met Casade. Bij dit project gaan we een biobased daksysteem toepassen. 

Dit daksysteem is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Hazenberg, Casade en de Groene Bouwmaterialen. De ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door de TBI klimaattrein. Hiermee dragen we extra bij aan de versnelling van de transitie naar energiezuinige - en comfortabele woningen voor onze huurders. 

Biobased daksysteem

We maken comfort voor iedereen bereikbaar. En zetten een extra stap om de klimaatdoelstellingen om in 2050 CO2 neutraal te zetten. Op dit moment werken we de laatste plannen tot in de puntjes uit. Zodat we een compleet, en kloppend plan kunnen communiceren naar de huurders van Casade. 

Renoveren in bewoonde staat

De werkzaamheden vinden plaats in woningen in bewoonde staat. Zorg en aandacht voor de bewoners staat bij ons hoog in het vaandel. We staan dicht bij de bewoners, zodat zij naast een vernieuwde duurzame woning, een zo prettig mogelijke verbouwingsperiode ervaren.

Programmagerichte aanpak versnelt de verduurzaming

We verbeteren de woningen van Casade via een langlopend programma. Door deze aanpak kunnen we in een korte tijd meer woningen op een slimme manier verduurzamen. Op deze manier halen we met zo min mogelijk kosten en overlast, de beste kwaliteit uit de verduurzaming. Wij zijn trots op deze innovatieve samenwerking. 

Krachten bundelen met partners

Dit project is onderdeel van een projectoverstijgende samenwerkingsovereenkomst voor de verduurzaming van woningen voor Casade. Hazenberg verduurzaamt in samenwerking met Caspar de Haan en Zwaluwe Bouw zo’n 2000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk.

Stuur project door