Transformatie kantoorgebouw naar wooneenheden 'The Wing' aan de Van Asch van Wijckstraat 1-9 Amersfoort

Voor Magis Vastgoed transformeerden wij aan de van Asch van Wijckstraat in Amersfoort een voormalig kantoor (5.000m2 BVO) dat bestaat uit 4 verdiepingen naar 54 zelfstandige wooneenheden 'The Wing'. Op de bel-etage zijn twee casco commerciële ruimten gerealiseerd. Daarbij is ook de parkeerkelder door ons heringericht. Het achterterrein wordt voorzien van groenvoorzieningen.

Gasloos en luxe afwerking wooneenheden

De wooneenheden zijn bedoeld voor de verhuur aan expats. Het hele gebouw is volledig gasloos. Verder worden alle woningen voorzien van een luxe afgewerkte badkamer en keuken. De vloeren worden opgeleverd met vloerbedekking en de wanden zijn gestukadoord.

Voldoen aan geluidseisen

Het kantoorpand is gelegen in een levendige woon- en werkstraat in Amersfoort. De Van Asch Van Wijckstraat is de verbindingsweg tussen het centraal station en het centrum van Amersfoort.

Door de ligging dichtbij het spoor is het van belang dat de wooneenheden voldoen aan strikte geluidseisen. Dit is ook de reden dat alle ramen die open kunnen aan de buitenzijde worden voorzien van geluidscassettes. Op deze manier kunnen de bewoners de ramen openen zonder veel geluidshinder van de omgeving. De gevels van de 4e verdieping van het pand worden vervangen door een geluidsisolerende houtskeletbouwwand met gevelbeplating.

Lees het interview met Danny Schlatter, projectontwikkelaar bij Magis en projectleider Rob van Pelt van Hazenberg over de samenwerking bij dit project.

Stuur project door