Uitbreiding en renovatie Studenten Sport Centrum Eindhoven

Projectinformatie

Project Studenten Sport Centrum
Locatie Eindhoven
Opdrachtgever Technische Universiteit Eindhoven
Architect DP6 architectuurstudio

Het 'Student Sports Centre' Eindhoven biedt al meer dan 50 jaar diverse sportfaciliteiten aan TU/e- en Fontys studenten, medewerkers en alumni op de TU/e Campus. Het gebouw bevindt zich aan de noordzijde van de campus en vormt het sportieve hart van de Universiteit. Om de uitstekende sportfaciliteiten aan te kunnen blijven bieden is uitbreiding en gedeeltelijke renovatie nodig. In opdracht van TUe voeren wij de uitbreiding- en realisatie werkzaamheden uit. Hoppenbrouwers Techniek verzorgt in onze opdracht de installaties.

Gefaseerde uitvoering

De grootste uitdaging bij dit project is dat het gebouw in gebruik blijft door de diverse sporters. Door een strakke planning en een gefaseerde aanpak stemmen we de verschillende werkzaamheden af op de actviteiten in het sportcentrum, zodat deze zonder al te veel hinder gewoon door kan draaien.

Werkzaamheden Fase 1 | Uitbreiding noordzijde

Tijdens deze fase worden er door ons diverse ruimtes gerealiseerd. Zo komt er een nieuwe Body & Mind zaal en  grotere, uitgebreidere fitnessfaciliteiten. We bouwen een noordelijke neveningang gerealiseerd met aansluitend ook een nieuwe fysiokamer en werkkamer van de Technische Dienst. Verder krijgt het sportcentrum straks de beschikking over 4 grotere kleedlokalen en een Dojo (een zaal voor vechtsporten).

  • Exterieur impressie

  • Interieur impressie

  • Bovenaanzicht (voor renovatie/uitbreding)

Werkzaamheden Fase 2 | Uitbreiding en renovatie zuidzijde

In deze fase gaan we aan de slag voor de nieuwe entree, balie en uitbreiding van de  horeca faciliteiten. De gangen in het gebouw maken we breder en we creëren nieuwe  verbindingen naar de nieuwbouw aan de noordzijde. We vernieuwen de Fitness ruimtes en bouwen nieuwe kantoren en personeelsruimten/vergaderruimten. Tijdens deze fase renoveren/vervangen we ook de gevels aan de kantoorzijde.

Duurzame toepassingen

Als bouwer zijn we ons bewust van de duurzame impact die we kunnen maken. Daarom hebben we tijdens het inkoopproces met onze leveranciers en onderaannemers afspraken gemaakt hoe we het afval kunnen verminderen en hoe we dit het beste gescheiden kunnen afvoeren. Tijdens de bouw maken we zoveel mogelijk gebruik van circulaire materialen die we tijdens de sloop sparen. Denk hierbij aan betonblokken, gemetselde keien en houten afwerkingen. Zo wordt de houten vloer in de gymzaal hergebruikt bij de inrichting van de nieuwe horecafaciliteiten.

Samen met installateur Hoppenbrouwers Techniek hebben we ook de mogelijkheden bekeken voor duurzame energieoplossingen. Zo passen we LED-verlichting toe in het gehele gebouw en wordt er 'intelligent geschakeld'. Door deze domotica is alles gekoppeld en is er goed zicht op het energieverbruik. We plaatsen lucht/water warmtepompen met buffervaten en CO2 metingen bepalen de ventilatie. Daarbij zijn er voorzieningen getroffen voor de plaatsing van PV-panelen in de toekomst.