Tuinen van Genta in Breda

In de Brabantwijk in Breda op een unieke locatie renoveert en transformeert Hazenberg in opdracht van Synchroon het Gentapand binnen de ‘Tuinen van Genta’. Hier komen 4 stadswoningen en 3 loftappartementen met een gezamenlijke binnentuin. De oude gevels van de sigarenfabriek en achterliggende woningen blijven staan. Op deze manier behoudt dit pand zijn unieke oude uitstraling, terwijl de appartementen en woningen die achter deze gevels staan straks duurzaam zijn.

Oude elementen behouden

Oude elementen van de vroegere sigarenfabriek worden behouden. Naast dat de originele gevel blijft staan, worden in deze gevel ook de originele kozijnen teruggeplaatst. Deze worden nagemaakt zoals ze vroeger waren. De uitdaging is dat deze precies in de oude gevel moeten passen.

 

Bouwen zonder overlast

De woningen naast de oude sigarenfabriek zijn bewoond. Het is dus van belang dat er goed contact is met deze bewoners en om de bouw zonder overlast te laten verlopen. Hierdoor ontstaat wel de uitdaging dat rondom de bouw bijna geen ruimte is. Er wordt dus gebouwd op een ‘postzegel’. Dit vraagt een strakke planning met betrekking tot de levering van materialen.

Stuur project door