Tuindorp Baarschot

Projectinformatie

Project Tuindorp Baarschot
Locatie Dorst
Opdrachtgever Synchroon
Adviseur Synchroon

Landelijk en rustiek wonen in de woonbeleving van een traditioneel Tuindorp. Aan de Baarschotsestraat gelegen aan de westzijde van Dorst is Tuindorp Baarschot ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft is de stedenbouwkundige opzet afgeleid van een oorspronkelijk uit Engeland afkomstig tuindorp.

Kenmerkend hiervoor zijn de centrale groenplaats als hart van de wijk met ruim opgezette omliggende straten. Het programma is zeer divers en bestaat uit starterswoningen, eengezinswoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrije kavels.

Dorst.....een dorp in het groen

De locatie van Tuindorp Baarschot is gelegen aan de westzijde van Dorst. In het noorden wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn Breda – Tilburg, de oostelijke grens wordt gevormd door de achtertuinen van de woningen aan de Broekstraat en in het zuiden wordt de plangrens gevormd door de Baarschotsestraat.

Dorst maakt deel uit van de gemeente Oosterhout en is een dorp in het groen. Dorst bevindt zich op de grens van overwegend open akkerland en een groot aaneengesloten bosgebied, “Boswachterij Dorst.” Aan de zuidkant wordt de grens met Breda gevormd door een beek, “de Molenlei”.