Transformatie Transitorium tot studentenwoningen in Nijmegen

De Provincie Gelderland streeft ernaar om leegstand zoveel mogelijk te voorkomen. Ongebruikte plekken wil ze daarom zo snel mogelijk een nieuwe invulling geven. Met een duurzame bestemming ten gunste van de inwoners van de regio.

In lijn hiervan transformeerde Hazenberg de van oudsher kantoorruimte van het Radboudumc in opdracht van SSH& naar 159 studentenwoningen voor de verhuur. Het Transitorium, zoals het monumentale pand heet, is ooit gebouwd als verpleegstersflat. Daarna kreeg het de functie van kantoorpand.  Na de transformatie in 2021 kreeg het gebouw uit 1957 na jaren leegstand opnieuw een woonfunctie.

 

SSH& realiseerde de nieuwe studentenwoningen dankzij de SteenGoed Benutten regeling van de Provincie Gelderland. De Provincie stimuleert hiermee de herbestemming van leegstaande plekken in dorpen en steden zodat ze een nieuwe invulling krijgen.

Toekomstbestendig Transitorium

Naast dat er voor de toekomstige bewoners een prettige woonomgeving gerealiseerd werd, was de verduurzaming van het Transitorium essentieel om te voldoen aan de duurzaamheidsnormen van de toekomst. Zo zijn de daken voorzien van zonnepanelen en is de verwarming gekoppeld aan een duurzame warmtebron van het Radboudumc, dat op hetzelfde terrein ligt. Samen met iFource heeft Hazenberg er ook voor gezorgd dat het warmteverlies, ondanks de vele raampartijen, beperkt blijft. De karakteristieke uitstraling is naast al deze verduurzamingen behouden gebleven.

Stuur project door