Transformatie voormalig belastingkantoor tot 'Cobbencampus'

Projectinformatie

Project Cobbencampus
Locatie Tilburg
Opdrachtgever Magis Vastgoed

Hazenberg transformeerde in opdracht van Magis Vastgoed  het oude belastingkantoor in Tilburg naar een modern en gasloos woongebouw met 150 appartementen voor buitenlandse studenten. “Binnen een jaar hadden we onze eerste kennismaking én de eerste opleveringen,” vertelt projectleider Rob van Pelt. “Juist die strakke planning maakte het werk uitdagend. We hebben met het complete team een LEAN planning opgesteld om de realisatie haalbaar te maken.”

Naast de appartementen hebben wij ook de gezamenlijke ruimten in het pand op duurzame wijze getransformeerd. Denk aan: hergebruik van constructieve goede delen, verbeterde isolatie, nieuwe kozijnen en volledig gasloos.

Meedenken met de doelgroep

Rob: “Het is de eerste keer dat wij voor Magis Vastgoed de realisatie uitvoeren. Wat ik, naast de persoonlijke betrokkenheid, bijzonder vind  is dat zij een heel goed beeld hebben van de leefwereld en gebruiken van de doelgroep. Zij stemmen daar hun materiaalkeuzes en het ontwerp naadloos op af. Zo maken zij bijvoorbeeld  ook gebruik van iLOQ in plaats van losse huissleutels. iLOQ is een digitaal sleutelsysteem met een code. Magis behoudt de controle en er zijn  geen losse sleutels in  omloop. Super handig, aangezien er regelmatig  nieuwe studenten komen wonen,” legt Rob enthousiast uit. 

Een kijkje in de CobbenCampus

Energiezuinige appartementen

De gerealiseerde appartementen voldoen aan energielabel A. Om aan deze eis te voldoen is de gevel volledig geïsoleerd en zijn de appartementen aangesloten op de stadverwarming van de Gemeente Tilburg. Hierdoor hangt er geen CV-ketel, boiler of geiser in de appartementen, maar een warmteunit die de volledige doorstroming van het water regelt. Ook aan de buitenzijde is een duurzaamheidsslag gemaakt. Er staat nu een nieuwe buitengevel, met moderne steen, verbeterde isolatie en nieuwe kozijnen. 

LEAN-planningssessie

Korte doorlooptijd

In december 2017 heeft Hazenberg de opdracht verkregen om het gebouw bouwkundig aan te passen tot de gewenste eisen. Om de studenten van Tilburg University in het nieuwe collegejaar te huisvesten in de Cobbencampus, is de strakke planning een uitdaging.

Door het gebruik van de LEAN-planning loopt de transformatie volgens schema. Door het gebruik van deze vorm van planning wordt er efficiënter gewerkt, fouten voorkomen en risico & faalkosten verminderd.