Transformatie voormalig belastingkantoor tot 'Cobbencampus'

Projectinformatie

Project Cobbencampus
Locatie Tilburg
Opdrachtgever Magis Vastgoed

Projectontwikkelaar Magis Vastgoed heeft Hazenberg opdracht verleend voor de realisatie van 150 gasloze appartementen. Magis Vastgoed heeft het voormalig belastingkantoor aan de Prof. Cobbenhagenlaan aangekocht. Hier worden na grootschalige transformatie 150 appartementen ("Cobbencampus") opgeleverd met een oppervlakte van 30m2 tot 55 m2. Hiernaast wordt een grote gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd. De oplevering is gepland medio 2018 voor de start van het nieuwe collegejaar.

Hazenberg is bij deze transformatie verantwoordelijk voor de bouwkundige aanpassingen waaronder het volledig vervangen van het gevelmetselwerk en het vervangen van de bestaande kozijnen door een aluminium uitvoering. Tevens zullen alle installaties volledig worden opgenomen in de vloer, uitgevoerd in schuimbeton.

    
    

Energiezuinige appartementen

De gerealiseerde appartementen zullen volledig voldoen aan energielabel A. Om aan deze eis te voldoen wordt de gevel volledig geïsoleerd en worden de appartementen aangesloten op de stadverwarming van de Gemeente Tilburg. Hierdoor hangt er geen CV-ketel, boiler of geiser in de appartementen maar een warmteunit die de volledige doorstroming van het water regelt.

    

LEAN-planningssessie

Korte doorlooptijd

In december 2017 heeft Hazenberg de opdracht verkregen om het gebouw bouwkundig aan te passen tot de gewenste eisen. Om de studenten van Tilburg University in het nieuwe collegejaar te huisvesten in de Cobbencampus, is de strakke planning een uitdaging.

Door het gebruik van de LEAN-planning loopt de transformatie volgens schema. Door het gebruik van deze vorm van planning wordt er efficiënter gewerkt, fouten voorkomen en risico & faalkosten verminderd.