Projectinformatie

Project Transitorium
Locatie Nijmegen
Opdrachtgever SSH&
Architect van Hontem architecten
Transformatie duurzaamheid Hazenberg Transitorium

Nijmegen heeft er bijna 160 studentenwoningen bij.  Hazenberg Bouw heeft in opdracht van SSH&  op de campus van de Nijmeegse Radboud Universtiteit de voormalige verpleegstersflat aan het Geert Grooteplein in Nijmegen verbouwt. Hierin zijn nu 156 zelfstandige studio's en 3 kamers met gedeelde voorzieningen. 

Daarmee krijgt het gebouw uit 1957 na jaren opnieuw een woonfunctie. Tot voor kort was het gebouw, dat ook wel bekend staat als Transitorium, in gebruik als kantoorruimte voor het Radboudumc. SSH& neemt het pand en de grond in erfpacht over van het Radboudumc. Hazenberg heeft het gebouw in februari 2021 opgeleverd.  

SSH& realiseerde de nieuwe studentenwoningen dankzij de SteenGoed Benutten regeling van € 500.000 van de Provincie Gelderland. De Provincie wil hiermee helpen om leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

Nestor is een voormalig verpleegstersflat op het terrein van het Radboudumc in Nijmegen. SSH& heeft dit complex gerenoveerd tot 159 studentenwoningen. Met deze video promoot SSH& de start van de verhuur op 2 december 2020.

Duurzaam hergebruik

Het Radboudumc heeft het gebouw niet meer nodig, waardoor een nieuwe bestemming mogelijk was. Met de investering die SSH& doet, krijgt het gebouw zijn oorspronkelijke functie weer terug. Tijdens de verbouwing zijn de woningen geïsoleerd, de daken kregen zonnepanelen en de verwarming wordt (op termijn) gekoppeld aan een duurzame warmtebron van het Radboudumc. De karakteristieke uitstraling van het gebouw in vroege Bossche stijl, is behouden gebleven.

Lees ook het interview met uitvoerder Jan en voorman Jos over transformatieproject Transitorium Nijmegen

Van zusters, voor studenten
  • Impressie kamer

  • Impressie kamer