Projectinformatie

Project Transitorium
Locatie Nijmegen
Opdrachtgever SSH&
Architect van Hontem architecten
Transformatie duurzaamheid Hazenberg Transitorium

Nijmegen krijgt er bijna 160 studentenwoningen bij.  Hazenberg Bouw verbouwt in opdracht van SSH&  op de campus van de Nijmeegse Radboud Universtiteit de voormalige verpleegstersflat aan het Geert Grooteplein in Nijmegen. Hierin komen na de verbouwing 156 zelfstandige studio's en 3 kamers met gedeelde voorzieningen. 

Daarmee krijgt het gebouw uit 1957 na jaren opnieuw een woonfunctie. Tot voor kort was het gebouw, dat ook wel bekend staat als Transitorium, in gebruik als kantoorruimte voor het Radboudumc. SSH& neemt het pand en de grond in erfpacht over van het Radboudumc.  Op maandag 9 september jl. ondertekende SSH& het contract met aannemer Hazenberg Bouw voor de verbouwing van de voormalige verpleegstersflat. Hazenberg is gestart met de verbouwing. De werkzaamheden nemen om en nabij een jaar in beslag. 

SSH& realiseert de nieuwe studentenwoningen dankzij de SteenGoed Benutten regeling van € 500.000 van de Provincie Gelderland. De Provincie wil hiermee helpen om leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

  • Impressie kamer

  • Impressie kamer

Duurzaam hergebruik

Het Radboudumc heeft het gebouw niet meer nodig, waardoor een nieuwe bestemming mogelijk is. Met de investering die SSH& doet, krijgt het gebouw zijn oorspronkelijke functie weer terug. Tijdens de verbouwing worden de woningen geïsoleerd, de daken krijgen zonnepanelen en de verwarming wordt (op termijn) gekoppeld aan een duurzame warmtebron van het Radboudumc. De karakteristieke uitstraling van het gebouw in vroege Bossche stijl, blijft behouden.

Interview over transformatieproject Transitorium Nijmegen

Van zusters, voor studenten