Transformatie opleidingscentrum Enexis Eindhoven

In opdracht van Enexis heeft Hazenberg in Eindhoven een loods getransformeerd naar een trainings- en exameninstelling met theorielokalen en praktijkruimtes. De naastgelegen kantoortoren werd geheel gerenoveerd.

Opleidingscentrum voor de bouwers van morgen

Het kantoor (3.600 m2) bvo is voorzien van nieuwe plafonds, een compleet nieuw lichtplan en zonnepanelen op het dak. De grootste ingreep was de transformatie van een enorme loods (4.400 m2 bvo) naar een opleidingscentrum. In deze loods zijn theorielokalen gerealiseerd, lichtstraten geplaatst op 8 meter hoogte, luchtbehandelingskasten geplaatst op het dak en zelfs een heuse wijk is nagebouwd. Op deze manier leren de studenten hoe je werkt werken met elektra in een realistische omgeving. Mooi aan dit project is dat de omlijsting van de lichtstraten in het plafond zijn gemaakt door de vakmannen in ons eigen timmeratelier. Om de efficiëntie en effectiviteit in elke fase van het project te bewaken, is vooraf met alle betrokkenen een leanplanning gemaakt.

Gebouw in gebruik

De werkzaamheden aan de kantoortoren zijn per verdieping uitgevoerd. De toren bleef tijden de werkzaamheden in gebruik en daarom was het belangrijk om maatregelen te nemen zodat veilig gewerkt kon worden. Hiervoor is een extra trappentoren en een tijdelijke lift geplaatst voor een veilige vluchtroute.

Stuur project door