Transformatie kantoorgebouw Van Asch van Wijckstraat 1-9 Amersfoort

Projectinformatie

Project Transformatie kantoor Van Asch van Wijckstraat 1-9
Locatie Amersfoort
Opdrachtgever Magis Vastgoed
Architect Magis Architecten

Bestaande situatie

Wij zijn er trots op om voor opdrachtgever Magis Vastgoed weer aan het werk te zijn in de Van Asch Van Wijckstraat in Amersfoort.  Het voormalige kantoor (ca. 5.000 m2 BVO) bestaat uit 4 verdiepingen en wordt getransformeerd naar 54 zelfstandige wooneenheden. 

Het huidige gebouw heeft slechts ruimte voor 52 wooneenheden. Om toch 54 woningen te kunnen realiseren wordt het dakterras op de 3e verdieping opgegeven om 2 extra wooneenheden te creëren. 

Op de bel-etage worden 2 casco commerciële ruimten gerealiseerd en ook staat een herinrichting van de parkeerkelder op ons takenlijstje. Het huidige trappenhuis (vliesgevel) zal voorzien worden van een nieuw ‘eigentijds’ uiterlijk. Het achterterrein zal worden opgefleurd met groenvoorzieningen.

Impressie van het eindresultaat

Gasloos en luxe afwerking wooneenheden

De door ons te realiseren wooneenheden zullen na oplevering worden verhuurd aan expats. De wooneenheden worden volledig gasloos, d.w.z. elektrisch koken en ‘verwarmen en koelen’ via airconditioning. De wooneenheden krijgen een luxe afwerking qua keuken en sanitair. Er wordt vloerbedekking en wandafwerking aangebracht, maar de wooneenheden worden niet gemeubileerd opgeleverd.

Voldoen aan geluidseisen

Het kantoorpand is gelegen in een levendige woon- en werkstraat in Amersfoort. De Van Asch Van Wijckstraat is de verbindingsroute tussen het centraal station en het centrum van Amersfoort.

Door deze ligging dicht bij het spoor,  dienen de te realiseren wooneenheden te voldoen aan bepaalde geluidseisen. Alle ‘open’ ramen worden daarom aan de buitenzijde voorzien van speciale geluidscassettes zodat de toekomstige bewoners hun raam gewoon kunnen openzetten zonder teveel geluidshinder van de omgeving.

De gevels van de 4e verdieping van het pand worden vervangen door een geluidsisolerende houtskeletbouwwand met gevelbeplating.

Lees het interview met Danny Schlatter, projectontwikkelaar bij Magis en projectleider Rob van Pelt van Hazenberg over de samenwerking bij dit project.

Magis Vastgoed en Hazenberg: de Waarde van ‘elkaar aanvullen’

Wij zijn er trots op om wederom een project voor Magis Vastgoed te mogen realiseren. Eerdere projecten waarbij we hebben samengewerkt:

Transformatie voormalig belastingkantoor tot 'Cobbencampus'

Transformatie voormalig belastingkantoor tot 'Cobbencampus'