Transformatie en uitbreiding CKE Eindhoven

Projectinformatie

Project CKE - Centrum voor de Kunsten
Locatie Eindhoven
Opdrachtgever Gemeente Eindhoven
Architect Studio Groen + Schild BV

De uitbreiding en renovatie van de huisvesting van het Centrum voor de Kunsten (CKE) aan de Pastoor Petersstraat te Eindhoven is door Hazenberg gerealiseerd. Het werk had betrekking op de uitvoering van constructieve, bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.

Diverse uitbreidingen/aanpassingen

Het bestaande gebouw is geschikt gemaakt voor alle activiteiten van de voormalige twee locaties door het realiseren van een aantal uitbreidingen/aanpassingen:

 • Een derde verdieping is toegevoegd aan het bestaande casco. Hier bevinden zicht ruimten voor beeldende kunst en een tweetal multifunctionele zalen.
 • Uitbreiding aan de achterzijde voor een multifunctionele zaal.
 • Een deel van de bestaande gevels van de eerste en tweede verdieping zijn verder naar buiten gebracht om meer functionele ruimte in het interieur te creëren. Hierdoor zijn de verschillende bestaande en nieuwe bouwdelen met elkaar verbonden. Deze zogenaamde "tweede gevel" bestaat uit een staalconstructie met ‘random’ geplaatste verticale lamellen en panelen van gepoedercoat strekmetaal. Het CKE krijgt heeft hiermee een nieuw gezicht gekregen.
 • Een groot deel van het interieur is in 2007 reeds gerenoveerd. Ter plaatse van de uitbreidingen zal de binnenkant volledig worden vernieuwd, in de overige delen blijven de bestaande afwerkingen gehandhaafd.
 • Het CKE wil een open en gastvrij centrum zijn. Om dit te bereiken is het contact met de stad vergroot door de vloer op de hoek van de begane grond naar straatniveau te brengen. Het gebouw heeft hier een uitnodigende entree en een open podium; activiteiten die binnen gebeuren zijn buiten zichtbaar.

Rondleiding CKE

Algemeen over CKE

Het Centrum voor de Kunsten (CKE) in Eindhoven biedt cursussen in alle verschillende kunsten; muziek, dans, musical, theater, beeldend, fotografie en schrijven. Het Centrum is momenteel gehuisvest in een tweetal gebouwen in Eindhoven; aan de Stratumsedijk en de Pastoor Petersstraat. Hier worden lessen, cursussen en workshops gegeven en zijn ruimten voor optredens, concerten en tentoonstellingen. Daarnaast wordt het gebouw ter beschikking gesteld aan derden voor cultuur en kunst.

In het kader van efficiëntere huisvesting zal het CKE het gebouw aan de Stratumsedijk afstoten en alle activiteiten onderbrengen aan de Pastoor Petersstraat. Hier komt het CKE nieuwe stijl: een open instelling, een huis voor de amateurkunst waar iedereen welkom is, lessen en workshops kan volgen, en kan genieten van exposities, concerten en voorstellingen.

Het gebouw aan de Pastoor Petersstraat zal hiervoor worden uitgebreid en gerenoveerd.

Foto's

 • Gerealiseerde nieuwe gevel in de avond!

 • Artist impression nieuwe situatie

 • Fotograaf: Roberto Bogers

 • Fotograaf: Roberto Bogers

 • Fotograaf: Roberto Bogers

 • Artist impression nieuwe situatie

 • Oude situatie


Eindhovens Dagblad: CKE blijft open tijdens grote verbouwing


Aftrap bouw CKE op 8 juli 2016

Op vrijdag 8 juli 2016 trapten we in aanwezigheid van wethouder Schreurs op feestelijke wijze de bouwwerkzaamheden af van ons pand aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven. Paul Veltman maakte er dit videoverslag van!


CKE: De verbouwing gaat van start