Transformatie Avans Hogeschool

Projectinformatie

Project Avans Hogeschool
Locatie Bossche Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch
Opdrachtgever Avans Hogeschool
Architect Rienks Architecten

Avans Hogeschool heeft de ambitie om de meest duurzame hogeschool van Nederland te worden. Dit willen zij realiseren met de verbouw van het onderwijsgebouw aan de Onderwijsboulevard. In opdracht van Avans transformeerden wij het bestaande gebouw naar een innovatieve leeromgeving gericht op de toekomst.

Hogeschool van de toekomst

Avans Hogeschool heeft de ambitie om de meest duurzame hogeschool van Nederland te worden. Dit willen zij realiseren met de verbouw van het onderwijsgebouw aan de Onderwijsboulevard. In opdracht van Avans transformeren wij het bestaande gebouw naar een innovatieve leeromgeving gericht op de toekomst. Wij hebben de opdracht verkregen op basis van EMVI, waarin wij duidelijk onderscheidend waren in prijs en plan van aanpak.

Het onderwijsgebouw wordt volledig voorzien van hedendaagse eisen op het gebied van klimaat, installaties en afwerking. Daarnaast krijgt Xplora (de centrale ontmoetingsplek voor studenten, docenten, onderzoekers en het werkveld) een inspirerende, hypermoderne update.

Lean plannen

Het gebouw bleef gedurende de werkzaamheden in gebruik. In twee jaar tijd pakten wij in 36 fases ruim 20.000m² vloeroppervlak aan. Deze fases werden volgens leanplanning aangepakt en zijn volledig afgestemd op het schoolrooster van Avans. Iedere ochtend vond er een zogeheten ‘Daily stand’ plaats waarin alle partijen kort bij elkaar komen om de werkzaamheden te evalueren en door te spreken. Hierdoor werd efficiënter gewerkt, voorkwamen wij fouten en verminderden wij risico’s en faalkosten.

 

Tevreden opdrachtgever: "We hadden gedacht dat het niet mogelijk was, maar de mensen van Hazenberg maken het waar!"

Lees het interview