Transformatie van kantoor naar studentenstudio's 'The Rumour' Tilburg

In opdracht van Magis Vastgoed realiseerde Hazenberg in Tilburg 60 eenkamerappartementen voor de verhuur. Het voormalig kantoorpand aan de Gasthuisring 14 werd in 1955 gebouwd als religieus onderkomen. Na de functie van kantoor is het gebouw getransformeerd tot compleet gasloze appartementen voor starters en studenten uit het buitenland.

Situatie voor

Situatie na

Energielabel-A

Het pand uit 1955 heeft haar charmes en meerdere oude elementen behouden, maar is ook klaar voor de toekomst. Naast dat er een compleet nieuwe tweede verdieping is opgetrokken, zijn ook de gevels geïsoleerd. Het pand heeft na deze transformatie een energielabel-A. Duurzaamheid en het toekomstig woongenot van bewoners waren de belangrijkste doelen voor deze transformatie. Om dit woongenot te realiseren zijn onder andere meerdere sportvelden aangelegd.

Een renovatie met maatschappelijk belang

Steeds meer internationale studenten komen naar Tilburg. Een belangrijke ontwikkeling voor de regio. Toch is het moeilijk voor de buitenlandse studenten om een woning te vinden. De transformatie van The Rumour in Tilburg naar 60 studentenwoningen is daarom van maatschappelijk belang. Voor Tilburg en heel Brabant.

Stuur project door