Rock - Design&Build van 75 jongeren appartementen

In Etten-Leur bouwde Hazenberg in opdracht van Alwel een wooncomplex genaamd ‘Rock’ met 75 nieuwbouwappartementen. Met oog op duurzaamheid, verbinding en de omgeving is dit pand specifiek voor jongeren ontworpen en gebouwd. Het gebouw is voorzien van vele groenelementen. Uniek is dat de jongeren vanaf de start betrokken zijn in het ontwerpproces. Zo zorgden we ervoor dat het gebouw aan alle wensen voor een optimale leefomgeving voldoet.

Duurzaamheid in project Rock

Het belang van duurzaamheid in dit project is groot. Het is een voorbeeld van een gebouw voor de toekomst. Alles is gebouwd met goed isolerende en duurzame materialen in combinatie met veel groen. Verder zijn de woningen gasloos. De opgewekte elektriciteit door de zonnepanelen wordt onder andere gebruikt voor het opladen van de elektrische deelauto’s. Tot slot zijn in alle gevels nestkastjes voor beschermde diersoorten (zoals vleermuizen) verwerkt.

Bewoners met elkaar verbonden

Een belangrijk doel van dit gebouw is het onderling verbinden van bewoners. In de openbare ruimtes in de plint van het gebouw en op de binnenplaatsen. Overal is het gebouw is ruimte voor ontmoeten, beleven en samen wonen. Zo zijn er openbare wasruimtes en meerdere dakterrassen.

Oog voor omgeving

Om extra betekenis te geven aan de omgeving hebben wij ervoor gekozen om het gebouw in twee delen op te knippen. Hiermee doorbreken we de lange gesloten gevel aan de zijde van het Stationsplein. We verbinden het Stationsplein met het achterliggende stedelijke netwerk via een groene ontmoetingsplek voor bewoners en omwonenden. De tuin loopt door tot in het gebouw.

Stuur project door