Renovatie woningen en nieuwbouw 70 appartementen De Baarzen

Projectinformatie

Project De Baarzen
Locatie Vught
Architect Molenaar & Bol & Van Dillen Architecten
Adviseur Woonwijze

De realisatie van dit project bestond uit een drietal fases, te weten de binnenrenovatie van de 144 bestaande flats, de nieuwbouw van de kopwoningen (totaal 70 appartementen) en aansluitend de gevelrenovatie van de bestaande flats.

Binnenrenovatie

Vervangen keukens/badkamers/toilet, indelingswijzigingen, vervangingen draaiende houten delen, vervanging hang- en sluitwerk, aanbrengen dubbel glas en binnenschilderwerk. Tijdens de renovatie zijn de woningen bewoond gebleven. 

Nieuwbouw

Het bouwen van een drietal kopgebouwen (70 app.) tegen de bestaande flats welke onderling verbonden zijn middels een corridor met bergingen.

Kenmerkend voor dit project is de aansluiting van de bestaande flats met de nieuwbouw welke volledig is uitgevoerd in prefab beton. Tussen de bouwblokken is een verbindingsgang met aan de straatzijde een talud, waar de groenvoorziening doorloopt tot aan het dak van de bergingen.

In de flats zijn een aantal bouwdelen bestemd voor de stichting Cello. Deze woningen en ruimten hebben andere afmetingen en andere afwerkingen vergeleken met de woningen van Woonwijze.

Voor blok 1 geldt dat de begane grond en de eerste drie verdiepingen voor Cello zijn bestemd en voor blok 2 en 3 is dat alleen de begane grond. Op de begane grond van blok 1 is er een commerciële ruimte (horeca) voor de bewoners van Cello gerealiseerd. Tevens is in dit blok een gezondheidscentrum (huisartsen-, psychologen- en jeugdtherapiepraktijk) gerealiseerd.

Blok 1 onderscheidt zich van blok 2 en 3 door een uitbouw over de eerste 3 bouwlagen. Dit wordt geaccentueerd door deze over de eerste en tweede verdieping te voorzien van gevelstucwerk. Het dak wordt uitgevoerd als vegetatiedak.

Gevelrenovatie

De woongebouwen zijn voorzien van een nieuwe regenjas en de bestaande kleine loggia’s zijn uitgebouwd tot volwaardige balkons. Aan de galerijzijde zijn de woongebouwen voorzien van “aanhang-plekken”om ontmoeten mogelijk te maken.