Renovatie 31 woningen BrabantWonen

Projectinformatie

Project Renovatie 31 woningen BrabantWonen
Locatie 's-Hertogenbosch
Opdrachtgever BrabantWonen

Samen met BrabantWonen werken we aan het duurzaam renoveren van hun bestaande woningen. Aan de Karel de Vijfdestraat, Karel de Stoutestraat en Maximiliaanstraat staan 31 woningen die op een vernieuwende wijze een upgrade hebben gekregen. Dit deden we door in te zetten op het energetisch verbeteren van de woning én door te renoveren vanuit een circulaire aanpak. Hierdoor geeft BrabantWonen in nauwe samenwerking met ons een brede invulling aan het thema duurzaamheid voor hun bestaande woningvoorraad. Dit project is uitgevoerd door ons SmartPack team. 

Zeer energiezuinig en duurzaam

Als je nu de straat inrijdt, is het alsof er compleet nieuwe huizen staan. De woningen hebben een heel nieuwe gevel gekregen, met daarachter een dikke laag isolatie op basis van natuurlijke vlas. De daken zijn gestript, waarop een kant-en-klaar dak met dezelfde dikke vlasisolatie en nieuwe dakpannen zijn gelegd. De oude dakpannen hebben een tweede leven gekregen. Vrijwel al het materiaal dat door de sloop vrij is gekomen, is opnieuw gebruikt of heeft elders een nieuwe bestemming gekregen. Kortom, duurzaamheid stond tijdens het werk voorop. 

Fotografie: Edwin van Zandvoort

Gasloos bouwen en renoveren

Door gasloos te bouwen en de bestaande woningen energiezuinig te maken, draagt BrabantWonen bij aan het Klimaatakkoord van de regering en het Bossche Duurzaamheidsakkoord. In 2050 moeten alle woningen van het aardgas af zijn. Door energiezuinig te bouwen en te renoveren, zorgen we voor minder CO2-uitstoot en dus een schoner milieu. Alle nieuwbouwwoningen die BrabantWonen bouwt zijn daarom energiezuinig. Daarnaast maakt BrabantWonen de komende jaren al haar bestaande woningen zo veel mogelijk klaar om van het aardgas te kunnen.

Woningen Karel de Vijfdestraat klaar voor aardgasvrije toekomst

Lees het artikel