Realisatie Woonvoorziening Herbergier

Projectinformatie

Project Woonvoorziening Herbergier
Locatie Boxtel
Opdrachtgever De Drie Notenboomen
Architect Arco Architecten

In het voormalige kantoor van Woonstichting St. Joseph in Boxtel zijn 16 appartementen voor mensen met geheugenproblemen gerealiseerd en één ondernemerswoning voor het echtpaar dat 24/7 zorg gaat leveren, volgens de zorgformule 'De Herbergier'. Het pand is geheel verbouwd tot een mooi modern woonhuis en is van alle gemakken voorzien. Het beschikt over verschillende ruime appartementen en heeft twee ruime gemeenschappelijke huiskamers met een grote keuken. Het huiskamergevoel heeft een hoge prioriteit gekregen. Ook is er een logeerkamer voor familie of anderen die een nachtje willen blijven slapen. Het pand heeft ook een lift en is rolstoel toegankelijk.

De appartementen

De Herbergier heeft 16 ruime appartementen met eigen badkamer, toilet en wastafel.  Ze variëren in grootte; van 35m2 tot 55m, volledig naar eigen smaak in te richten. De appartementen zijn groot genoeg om familie en vrienden te ontvangen en hebben allemaal een tv/telefoon (optioneel) aansluiting.

Zorgconcept Herbergier

Samen met een team zorgverleners gaat een beheerdersechtpaar, dat ook in het gebouw gaat wonen, zeven dagen per week, 24 uur per dag verzorging en begeleiding bieden aan mensen met geheugenproblemen, waarbij huiselijkheid, herkenbaarheid, betrokkenheid en persoonlijke aandacht centraal staat.

Herbergier is de naam van een van de zorgformules van De Drie Nootenbomen, die in Nederland ook de zogeheten Thomashuizen heeft ontwikkeld. De missie van de initiatiefnemers is zorg beter, leuker en goedkoper maken. De ruimte voor individuele aandacht in een huiselijke omgeving maakt deze zorg en dienstverlening zo bijzonder.