REALISATIE PLAN PARC GLORIEUX

Projectinformatie

Project Parc Glorieux
Locatie Vught
Opdrachtgever Synchroon B.V.
Architect BO.2 Architectuur en Stedebouw

Samen met Synchroon hebben Hazenberg en Nico de Bont als bouwteampartner aan de herbestemming van het voormalig klooster Mariaoord gewerkt. Het gebouw wat een Rijksmonument is, is gerestaureerd en verbouwd tot prachtige karakteristieke appartementen. Het gebouw krijgt heeft hierdoor een nieuw en duurzaam leven gekregen. In totaal biedt Parc Glorieux plaats aan 32 appartementen, in grootte variërend van ca. 57 m² tot ca. 158 m². Acht woningen zijn gerealiseerd in het souterrain. Op de bel-etage zijn zes appartementen gemaakt, evenals op de eerste en tweede verdieping. Op de bovenste verdieping zijn zes schitterende loftwoningen gerealiseerd.

Harmonie tussen oud en nieuw, daar gaat het om bij de herontwikkeling van Parc Glorieux. En dat levert bijzonder statige woningen op. Zo behouden bijna alle appartementen de bijzonder royale plafondhoogte van de oude klaslokalen, wat zeeën van ruimte en licht oplevert. Stel je voor?.. een woonkamer van ruim vier meter hoog!

Bijna alle appartementen bestaan uit een historisch deel en een nieuw, aangebouwd gedeelte. Ze worden voorzien van het modernste wooncomfort en krijgen een luxe afwerking. Waar mogelijk worden de sobere, maar klassieke elementen behouden. Zo zullen de authentieke binnendeuren zoveel mogelijk hergebruikt worden.

Door de bijzondere maatvoering van het gebouw ontstaan veel verschillende woningtypen.

Wonen op Parc Glorieux is:

  • Genieten van rust en ruimte in een uniek landschap;
  • Royaal wonen in een historisch pand;
  • Het beste van twee werelden. Toen en nu.


Na de realisatie van de woningen in het monumentale gebouw zijn in deze parkachtige omgeving ook een 8-tal rijwoningen en een luxe appartementencomplex gerealiseerd. De rijwoningen zijn ruim te noemen met een woonoppervlakte van ca. 150 m2 en een inhoud van ca. 575 m3. Het gerealiseerde appartementencomplex bestaat uit 11 appartementen met grote buitenruimten.