REALISATIE DUURZAME STUDENTENWONINGEN IN KLOOSTER MARIENBOSCH

Projectinformatie

Project Marienbosch
Locatie Nijmegen
Opdrachtgever SSHN Nijmegen en Mooiland Vastgoed B.V.
Architect Harmonische Architectuur bv

Studentenwoningen

In het nieuwe wooncomplex realiseerden we in totaal 347 zelfstandige wooneenheden voor studenten. Daarvan zijn 135 eenheden gerealiseerd in het historisch waardevolle klooster en 212 in een naastgelegen nieuwbouw. De eenheden hebben een gemiddelde gebruiksoppervlakte van ca. 27 m2.

Energiezuinig

Kenmerkend voor dit project zijn de hoge energetische prestaties: het gebouw is CO₂neutraal en kent een uitzonderlijk lage EPC-waarde van 0,3. Dit wordt met name bereikt door een hout gestookte energieopwekkingsinstallatie voor de warmte levering in het gebouw. De gevelschil zal voor zowel voor de nieuwbouw als de oudbouw hoogwaardig worden geïsoleerd om een comfortabel binnenklimaat te realiseren. In combinatie met een gunstige zonering en situering van de ruimtes is er zo een energielabel A bereikt. De eerste studenten zijn medio 2015 in hun nieuwe woningen getrokken, die worden verhuurd door de SSHN.

"Zo'n oud gebouw is helemaal mijn stijl. Het hoge plafond is geweldig!"

Studente | bewoonster Yvonne Bekker

Werkzaamheden


Dit project voerden we samen uit met zusterbedrijf Nico de Bont, al ruim 50 jaar specialist in klassieke restauratie, hedendaagse herbestemming en planmatig onderhoud van historisch erfgoed. De bouwcombinatie creëert duurzame waarde voor monumenten en erfgoed, zodat dit waardevolle vastgoed behouden kan blijven voor de toekomst.

"Dit project toont aan dat een goed duurzaamheidsconcept het comfort van bestaande gebouwen verbetert en juist kosten bespaart. "

Artikel Duurzaam Gebouwd