Realisatie 35 startersappartementen Spoorlaan Tilburg

Projectinformatie

Project Spoorlaan
Locatie Tilburg
Opdrachtgever Peters Projectontwikkeling (PPO)
Architect Bureau Broeders

Hazenberg realiseerde 35 startersappartementen aan de Spoorlaan in Tilburg. De appartementen hebben een eigen parkeerplaats én buitenberging op het terrein achter het appartementencomplex. Het gerealiseerde bouwblok bestaat uit 5 bouwlagen van ca. 1.400 m2 BVO.

Krappe bouwplaats

De gebouwde appartementen bevinden zich in de binnenstad van Tilburg nabij het spoor. Alvorens begonnen kon worden met de nieuwbouw, werd de bestaande bouw gesloopt en was sanering nodig. De ligging in de binnenstad betekende in dit geval niet alleen een krappe bouwplaats met beperkte opslagmogelijkheden maar ook zeer smalle toegangswegen. Doordat er op de erfgrens gebouwd werd, was ook een goede en intensieve communicatie met de buren noodzakelijk.

De appartementen worden verhuurd door Social Invest.  Social Invest opereert volgens een compleet nieuw, innovatief concept op het gebied van sociale woningbouw. Als pionierorganisatie zijn zij actief naast gemeenten en woningcorporaties. Hierbij heeft Social Invest zich tot doel gesteld sociale huurwoningen te bouwen en te exploiteren.


Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Social Invest.