Realisatie 35 startersappartementen Spoorlaan Tilburg

Projectinformatie

Project Spoorlaan
Locatie Tilburg
Opdrachtgever Peters Projectontwikkeling (PPO)
Architect Bureau Broeders

Realisatie van 35 startersappartementen aan de Spoorlaan in Tilburg. De appartementen hebben een eigen parkeerplaats én buitenberging op het terrein achter het appartementencomplex. Het te realiseren bouwblok zal bestaan uit 5 bouwlagen van ca. 1.400 m2 BVO.

Krappe bouwplaats

De bouwplaats bevindt zich in de binnenstad van Tilburg nabij het spoor. Alvorens begonnen kon worden werd de bestaande bouw gesloopt en was sanering nodig. De ligging in de binnenstad betekent in dit geval  niet alleen een krappe bouwplaats met beperkte opslagmogelijkheden maar ook smalle. Doordat er op de erfgrens wordt gebouwd is ook een goede en intensieve communicatie met de buren noodzakelijk.

De appartementen zullen straks worden verhuurd door Social Invest.  Social Invest opereert volgens een compleet nieuw, innovatief concept op het gebied van sociale woningbouw. Als pionierorganisatie zijn zij actief naast gemeenten en woningcorporaties. Hierbij heeft Social Invest zich tot doel gesteld sociale huurwoningen te bouwen en te exploiteren.


Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Social Invest.