Park Waterrijk

Projectinformatie

Project Park Waterrijk
Locatie Hekelingen
Opdrachtgever Stevast Baas & Groen
Adviseur Stevast Baas & Groen

Hazenberg realiseerde in opdracht van Stevast Baas & Groen het bijzondere nieuwbouwproject Park Waterrijk in het dorp Hekelingen.

Het plan

In het plan is een grote diversiteit aan woningtypen in verschillende prijsklassen gerealiseerd, met onder meer vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen. De bewoners hebben de mogelijkheid gekregen om zelf het huis te ontwerpen, uiteraard onder begeleiding. In samenspraak met verschillende toekomstige bewoners zijn alle woonwensen vertaald in verschillende typen woningen, die met diverse uitbreidingen volledig naar keus zijn aan te passen. Hierdoor zijn alle woningen uniek en is geen huis hetzelfde. Slapen en wonen op de begane grond, ruimte voor ouders in huis, kortom bewoners zijn diverse opties geboden om het huis uit te breiden en hadden de keuze uit  wel of geen garage. Het kon allemaal in Park Waterrijk.

De eerste fase

De eerste fase telde achttien woningen. Met drie vrijstaande villa’s, vier twee-onder-één-kap villa’s, vier geschakelde villa’s, drie woningen in een driekapper en een rij van vier woningen, was er voor ieder wat wils. Hoewel het plan met zijn vele mogelijkheden en een grote diversiteit aan woningtypen heel gevarieerd is, zorgt de aantrekkelijke architectuur voor een mooie eenheid. Bovendien hebben alle woningen een riante tuin aan het water.

De tweede fase

De tweede fase bood een gevarieerd woonprogramma. Zo zijn er meer vier-onder-één-kap woningen gerealiseerd, gecombineerd met twee-onder-één-kap-villa’s en vrijstaande villa’s. Ook hier is weer gekozen om de mogelijkheid te bieden de woningen zo aan te passen dat het een huis op maat is geworden. De vele opties en mogelijkheden om individuele wensen in te vullen, gecombineerd met de grote verscheidenheid aan woning types geeft iedere koper de mogelijkheid z’n woonwens in te vullen.  De bouw van deze tweede fase in inmiddels ook opgeleverd.