Ontwikkeling Parc Glorieux Vught

 

Samen met Synchroon hebben Hazenberg en Nico de Bont als bouwteampartner aan de herbestemming van het voormalig klooster Mariaoord in Vught gewerkt. Het rijksmonument is gerestaureerd en verbouwd tot 32 prachtige karakteristieke appartementen en er zijn aan de achterzijde van het pand 11 nieuwbouwappartementen en 8 eengezinswoningen gebouwd.

Duurzaamheid

Het is een uitdaging om een monumentaal pand te verduurzamen. Bij Parc Glorieux zijn er meerdere verduurzamende maatregelen getroffen waardoor het pand nu milieuvriendelijker is. Zo is in het hele pand dubbel monumentenglas geplaatst, in plaats van het enkel glas dat hier voorheen geplaatst was. Verder is het hele pand opnieuw geïsoleerd. Tot slot is gebruik gemaakt van ledverlichting en bewegingsmelders in de gangen.

Transformatie Parc Glorieux

Harmonie tussen oud en nieuw, daar gaat het om bij de herontwikkeling van Parc Glorieux. Dit zorgt voor oude karakteristieke appartementen met een modern interieur. Zo wordt de originele hoogte van de plafonds in de appartementen aangehouden (4 meter).

Bijna alle appartementen bestaan uit een historisch deel en een nieuw, aangebouwd gedeelte. Door de luxe afwerking aan de binnenkant van de appartementen komt oud en nieuw perfect samen in dit gebouw. Zo worden de gangen en trappenhuizen zoveel mogelijk in oude stijl gelaten. Hazenberg en Nico de bont vullen elkaar hierin perfect aan. Door de bijzondere maatvoering van het gebouw ontstaan veel verschillende woningtypen.

Nieuwbouw

Na de realisatie van de woningen in het monumentale gebouw zijn in deze parkachtige omgeving ook een 8-tal rijwoningen en een luxe appartementencomplex gerealiseerd. De rijwoningen zijn ruim te noemen met een woonoppervlakte van ca. 150 m2. Het gerealiseerde appartementencomplex bestaat uit 11 appartementen met grote buitenruimten. Het hele plan is omgeven door veel groen, omdat het in een bosrijk gebied ligt.

Stuur project door