Nieuwbouw woningen Spijkerbroek

Projectinformatie

Project Spijkerbroek
Locatie Arnhem
Opdrachtgever Era Contour
Architect Geurst & Schulze Architecten

Een spijkerbroek trek je aan. Omdat die lekker zit en omdat die tijdloos is. Spijkerbroek is ook de naam van het nieuw ontwikkele gebied in Arnhem, een beetje een ‘vergeten’ plek tussen twee verschillende buurten: het Spijkerkwartier met zijn 19e-eeuwse bebouwing, en het Arnhemse Broek uit de jaren zestig. Op deze bijzondere locatie op nog geen vijf minuten van het centrum hebben wij 133 woningen gerealiseerd.

Beiden plannen hebben een geheel eigen identiteit en uitstraling. Aan de C.A. Thiemestraat komen 16 tuinwoningen naar een ontwerp van Atelier Kempe Thill. Deze moderne woningen zijn maar liefst 7,5 meter breed en 12 meter diep. De woningen hebben een vide en een glazen gevel aan de tuinzijde waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Aan het Dullerthof komen 17 statige herenhuizen en hofwoningen, gelegen aan een groen binnenhof. De woningen aan het Dullertof zijn ontworpen door Geurst & Schulze Architecten. De woningen zijn op 11 oktober 2014 aangeboden in de verkoop. De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2015.