Nieuwbouw gymzaal Sint-Jorisstraat

Projectinformatie

Project Gymzaal Sint-Jorisstraat
Locatie 's-Hertogenbosch
Opdrachtgever Gemeente 's-Hertogenbosch
Architect Penners Architectuur
Looptijd nov 2014 - jul 2015

Op de locatie van het voormalige veilinghuis aan de Sint-Jorisstraat in 's-Hertogenboch heeft hazenberg Bouw een mooie en functionele gymzaal gerealiseerd. Uitdaging was de toegankelijkheid tot de zeer beperkte bouwplaats. In september 2015 wordt de gymzaal door leerlingen van basisscholen L.W. Beekman en Het Bossche Broek in gebruik genomen.

EMVI

Via een onderhandse aanbesteding werd Hazenberg geselecteerd op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Met een scherpe prijs, strakke planning en een doordacht logistiek plan, wisten wij onze drie concurrenten achter ons te laten.

Uitdaging

De uitdaging bij dit project was de toegankelijkheid tot de zeer beperkte bouwplaats. Door een onderdoorgang van ca. 7x4 m (bxh), dienden alle bouwmaterialen via de drukke Sint-Jorisstraat aangevoerd te worden. Dit zodanig dat omwonenden en verkeersdeelnemers hier niet of nauwelijks last van hadden. De bouw werd nauwlettend gevolgd door de vele medewerkers en bezoekers van Gemeente ’s-Hertogenbosch, die vanuit het stadskantoor zicht hadden op de achterzijde van het project.

Bijzondere gevelafwerking

Meest uitzonderlijk bij dit project is de buitengevelafwerking van de gymzaal, die is afgewerkt met Shou Sugi Ban. Dit is een lariks gevelbekleding die op Japanse wijze wordt gebrand. In de loop der jaren zal dit een doorleefde indruk geven, waarmee de architect, met een knipoog, een herinnering geeft aan de brand in 1920 van rijtuigfabrikant Lathouwers, op de betreffende plaats.