Nieuwbouw Brede School "De Sprankel"

Projectinformatie

Project Brede School "De Sprankel"
Locatie Haaren
Opdrachtgever Gemeente Haaren
Architect De Architectenwerkgroep Tilburg

Brede school de Sprankel is meer dan vijf organisaties in één gebouw. De Sprankel wil zoveel mogelijk verbinding maken tussen sportverenigingen, buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs. Als tijdens de bouw werkten de nieuwe gebruikers volop samen om richting te geven aan het nieuwe gebouw, dat in februari 2016 opgeleverd is. Zo kunnen zij sprankelen en de kwaliteit bieden die de kinderen verdienen.

De totale omvang van de gerealiseerde Brede School Haaren is circa 4.600 m2 bruto vloeroppervlak (bvo). De Brede School Haaren (inclusief sporthal) is gevestigd op de locatie van de voormalige gemeentewerf aan de Nemelaerstraat in Haaren.

In een jaar is de brede school gerealiseerd. Vijf verschillende gebruikers zijn gehuisvest in het nieuwe pand. Een tweetal basisscholen "De Hasselbraam" en "Klim-op", peuterspeelzaal "De Kindertuin", buitenschoolse opvang en een Centrum voor jeugd en Gezin.  Ook een sporthal behoort tot de voorzieningen van de brede school.

Naast de gymmende kinderen van De Sprankel kan de sporthal ook gebruikt worden door plaatselijke sportverenigingen. Voor deze sportclubs is er een eigen ingang. De sporthal heeft uitgebreide faciliteiten en voldoet aan de eisen van NOC*NSF.

  • Sporthal