Nieuwbouw appartementen 'De Prinsemarij'

Projectinformatie

Project Nieuwbouw appartementen 'De Prinsemarij'
Locatie Dordrecht
Opdrachtgever Trivire Dordrecht
Architect RDH Architecten Stedebouwkundigen Breda

De nieuwbouw van het appartementencomplex "De Prinsemarij" te Dordrecht is gerealiseerd. Op locatie van het voormalige politiebureau zijn 27 koopappartementen, 16 huurappartementen en 51 zorgappartementen met keuken/restaurant, zorgloket gemeente en een kinderdagverblijf gerealiseerd.

De gerealiseerde parkeerplaatsen liggen in een halfverdiepte parkeergarage. Het gebouw heeft warm rood metselwerk en is verdeeld in drie delen. De zorgappartementen liggen in vijf lagen aan de kant van de Weizigtschool. Deze appartementen liggen rondom een atrium met een ontmoetingsruimte. Aan de noordzijde tegenover het Weizigtpark liggen 16 sociale huurwoningen, verdeeld over vier bouwlagen aan een galerij. 27 koopappartementen in een torentje op de hoek van de Nassauweg en Mauritsweg vormen het derde deel.

Woonservicezone

Het complex maakt onderdeel uit van de woonservicezone, waarmee partijen wonen, zorg en welzijn bij elkaar brengen. Bewoners kunnen daarmee wat men noemt ‘levensloopbestendig’ wonen. De huurwoningen worden aangeboden via Woonkeus. De zorgwoningen en bedrijfsruimten zullen worden gehuurd door Het Spectrum. Voor een zorgplaats is een CIZ-indicatie benodigd.