Nieuwbouw 77 appartementen en commerciële ruimten Tramsingel

Projectinformatie

Project Tramsingel
Locatie Breda
Opdrachtgever WonenBreburg Breda
Architect Rienks Architecten

In opdracht van WonenBreburg zijn is de bouw van 77 appartementen en commerciële ruimten (1.100 m2) gerealiseerd. Het gebouw is op een prominente zichtlocatie gelegen aan één van de belangrijkste uitvalswegen van en naar de binnenstad. Mede daarom heeft het gebouw een hoogwaardige architectonische uitstraling die bereikt is door het lange gebouw (110 meter lengte) visueel in de 3 afzonderlijke bouwblokken op te knippen.

Elk bouwblok verspringt iets en heeft een andere kleur metselwerk (lichtbruin, oranje en geel). De natuurstenen plint in combinatie met de RVS beplating op de hoeken van elk bouwblok zorgt voor een onderscheidend afwerkingsniveau. De grijze UNP profielen die onder andere in de kopse gevel zijn aangebracht, zorgen voor een visuele onderbreking van het metselwerk en geven de gevel extra plasticiteit. Aan de achterzijde (gezien vanuit de Tramsingel) is een glazen vliesgevel aangebracht om het spoorweglawaai tegen te houden.

Het is een energiezuinig en duurzaam gebouw met een groen sedum dak en warmtelevering via zonnecollectoren op het dak.

Aan de achterkant is een gebouwde parkeervoorziening met 109 parkeerplaatsen van één bouwlaag hoog gerealiseerd. Het parkeren gebeurt op de begane grond en op het parkeerdek op het dak.