Nieuwbouw 63 woningen Wervenkade Dordrecht

Projectinformatie

Project Wervenkade
Locatie Dordrecht
Opdrachtgever Bemog Projektontwikkeling
Architect Klunder Architecten

Op een van de mooiste plekken in het nieuwe Stadswerven in historisch Dordrecht verrijst Wervenkade. In opdracht van Bemog Projektontwikkeling bouwt Hazenberg hier een stoer gebouw met 63 woningen, een weelderig daklandschap en een inpandige parkeergarage. Wervenkade biedt een unieke kans om comfortabel en luxe te wonen aan het water. Met oog voor het roemrijke industriële verleden, de unieke ligging en de bestaande flora en fauna.

Wervenkade schittert straks aan de rivier de Merwede – vlak bij alle voorzieningen – en biedt een adembenemend uitzicht over het water. De uiterst duurzame woningen zijn gesitueerd rondom een groen binnenhof, trapsgewijs oplopend naar het water.

Woningtypen

Binnen Wervenkade zijn zeer uiteenlopende typen woningen beschikbaar, met woonoppervlakten die variëren tussen circa 54 m2 en ruim 281 m2. De diversiteit van parkwoningen, Merwedewoningen, kadewoningen, appartementen en een penthouse biedt mogelijkheden voor iedere gezinssamenstelling. Voor jong én ouder.

Het exclusieve pand Wervenkade telt in totaal 63 woningen: 41 appartementen en 22 woningen van minimaal drie verdiepingen. Bij elke woning hoort een eigen privéparkeerplaats.
De zeer ruime terrassen, de hoogwaardige afwerking, de luxueuze keuken, de energieneutrale installaties, de duurzame materialen en het groene binnenhof geven je een heerlijk vrij woongevoel. Een gevoel dat nog eens versterkt wordt door het immense uitzicht op het omliggende ecologische park en het fonkelende water.

Aangename appartementen

 

Het appartementengebouw van Wervenkade loopt met prachtige, groene dakterrassen trapsgewijs naar beneden. Deze vorm zorgt voor een maximale lichtinval en continu zicht – van alle zijden – op het omliggende rivierenlandschap.
In totaal komen er direct aan de Merwede 41 appartementen met een oppervlakte van 54 m2 tot maar liefst 250 m2. Sommige met een balkon, andere met een inpandige loggia of toegang tot een groot dakterras.

 

Aan de oostgevel, aan de oever van de Merwede, komen 10 exclusieve parkwoningen met een woonoppervlakte van circa 145 m2 tot ruim 185 m2. De drielaagse gezinswoningen tellen drie grote slaapkamers en zijn ideaal voor een praktijk of kantoor aan huis.
Verder hebben de royale woningen een eigen parkeerplaats, een ruime berging, een fraaie woon-werkruimte op de begane grond, een stijlvolle vide, een buitenruimte op elke verdieping en twee entrees, waarbij de voordeur grenst aan het groene binnenhof.

Exclusieve parkwoningen

Lichte Merwedewoningen

 

De fraaie Merwedewoningen – standaard drie verdiepingen – zijn gesitueerd op het zuiden en profiteren door hun schuine ligging optimaal van de natuurlijke lichtinval.
Er zijn drie woningen van dit type beschikbaar, variërend in grootte tussen 99 m2 en ruim 138 m2. De ruimte op de begane grond leent zich bij uitstek voor een praktijk- of kantoorruimte aan huis. Hier bieden de hoge en grote ramen een mooi zicht op de levendigheid voor de deur.

 

Luxe, stoer en royaal. Dat zijn de schitterende kadewoningen in Wervenkade. Met een gemiddelde grootte van 190 m2 kan het hele gezin zich over vier lagen vrij bewegen. Met uitzicht op de Merwede en de historische scheepshelling.
De tot in de puntjes afgewerkte woning heeft maar liefst drie buitenruimtes, een enorme living en een zeer ruim opgezette woonkeuken. Met de grote zolder kun je alle kanten op. Bijvoorbeeld inrichten als loftachtige masterbedroom met eventueel een sauna.

Royale kadewoningen

Oog voor energie en ecologie

Naast een hoog afwerkingsniveau scoort Wervenkade ook uitstekend als het gaat om duurzaamheid. De bouw is deels circulair, wat betekent dat bestaande materialen zijn hergebruikt. Daarbij is het gebouw volledig gasloos en heeft het een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van bijna 0, waardoor Wervenkade nagenoeg evenveel energie verbruikt als dat het opwekt. Door de combinatie met groene daken, hergebruik van regenwater en veel vaste beplanting is Wervenkade een fijne plek om te wonen én milieuvriendelijk.

Duurzaamheid is meer dan energiebesparing. Het betekent ook behoud en ontwikkeling van biodiversiteit en een gezonde integratie met de omliggende natuur. Daarom blijven de oude scheepshellingen en de prachtige oude kraan – liggend naast de nieuwbouw van Wervenkade – behouden en wordt dit gebied ingericht als een ecologisch getijdenpark. Op zo’n manier dat de natuur zich in vol ornaat kan ontwikkelen. Soms goed zichtbaar, soms onder de waterspiegel. Een stukje Biesbosch in Stadswerven. Langs dit Wervenpark komt een wandelroute die uitkomt bij de nieuwe voetgangersbrug naar het oude centrum van Dordrecht.

Ook wonen aan het waterfront met een heleboel verrassende voorzieningen?

Bekijk de website voor meer informatie