Renovatie en nieuwbouw Maurick College Vught

In opdracht van ‘Ons Middelbaar Onderwijs’ zorgde Hazenberg voor de verduurzaming en nieuwbouw van het Maurick College in Vught. Het Maurick College dat voorheen verdeeld was over drie locaties in Vught, is na de renovatie en nieuwbouw samengebracht op één locatie. De ideologie (het Daltononderwijs) van het Maurick College in Vught is terug te zien in de nieuwbouw.

De nieuwbouw bedraagt zo’n 6500m², bestaande uit 50 lokalen, onderwijsruimten en een gymlokaal van 450 m² bruto vloeroppervlak met kleedruimten. In totaal renoveerde Hazenberg 6000m² vloeroppervlakte.

Doelgroep gericht ontwerpen en bouwen

Het nieuwe schoolgebouw is een transparant gebouw met veel individuele werkplekken. Opvallend aan de nieuwe leeromgeving zijn de vele open ruimtes waar leerlingen kunnen samenkomen en werken. Uniek is daarbij een enorme glaswand in de gevel, van de grond tot aan het dak. Ook realiseerden we door het gehele schoolgebouw een transparante as. 

Duurzame toekomst

Het binnenklimaat is optimaal voor de leerlingen door een gebalanceerd ventilatiesysteem met hoog rendement warmtewinning en elektrisch gestuurde buitenzonwering. Het HR++glas zorgt voor extra isolatie. Alle laagbouwdaken zijn voorzien mossedum (een combinatie van mos en vetplantjes) en op de hoogbouwdaken ligt 400m² aan zonnepanelen.

Renoveren met schoolgaande studenten

De gehele nieuwbouw en renovatie is gefaseerd verlopen, omdat het schoolgebouw tijdens de renovatie nog in gebruik was. Op deze manier was het mogelijk om te bouwen aan een nieuwe leeromgeving zonder overlast voor de studenten.

Nieuwbouw ‘Poort’gebouw als visitekaartje

Het Maurick College ligt enigszins verborgen in het park aan de N65. Bij de hoofdentree bouwde Hazenberg enige jaren na de grootschalige renovatie het nieuwe ‘Poort’gebouw. Door een strategische positionering op het terrein is het poortgebouw het ‘eerste aanspreekpunt en gezicht’ van het Maurick College aan de Martinilaan.

Het gebouw bestaat uit 3 bouwlagen en geeft ruimte aan 6 theorielokalen en een collegezaal. Het totaal bruto vloeroppervlak bedraagt circa 850 m².

Veiligheid voorop tijdens de bouw

Tijdens de bouw van het nieuwe Poortgebouw was het college volledig in gebruik. Voor de veiligheid is gekozen voor een strikte scheiding tussen het bouwverkeer en bezoekersverkeer van en naar de school. Ook de tijdstippen van goederenaanvoer en geluid stemden we volledig af op de begin- en eindtijden van de school.

Maurick College met Daltononderwijs

Mossedum op de laagbouwdaken

Samenkomen en samenwerken

Poortgebouw Maurick College

Stuur project door