Voor elke levensfase een woning in de gemeente Venlo

De gemeente Venlo wil dat zowel starters, jonge gezinnen, alleenstaanden als senioren een kans hebben om in de regio te wonen en blijven wonen. Samen met WoonWenz ontwikkelden we een totaalplan voor de realisatie van drie nieuwbouwprojecten met in totaal 32 woningen. De woningen zijn levensloopbestendig en worden gebouwd volgens hoge normen op het gebied van gezondheid, milieu, energieverbruik en -winning. 

A.i. woningen De Sprunk (Frederikstraat Belfeld)

Oud schoolterrein De Sprunk wordt nieuwe woonwijk

Op het oud schoolterrein ‘De Sprunk’ in Belfeld realiseert Hazenberg in opdracht van Woonwenz 13 nieuwbouw huurwoningen. Het project bestaat uit rijwoningen en tweekappers voor kleine huishoudens vanaf 18 jaar met maximale toegankelijkheid, veiligheid en bereikbaarheid tot de senioren doelgroep.

In de Schoolstraat, de naam zegt het al, stond eerder een school. Ook dit terrein krijgt 11 nieuwe woningen. Met de nieuwbouw van 8 woningen in Belfeld en Velden samen, zorgen we voor 32 nieuwe en betaalbare woningen voor deze brede doelgroep in Limburg.

Oog voor mens, milieu en maatschappij

Alle woningen zijn gasloos en hebben een gebouwgebonden energieverbruik dat precies op 0 uitkomt. Daarnaast is in het ontwerp het belang van de omgeving en natuur meegenomen, er is rondom de huizen veel ruimte vrijgemaakt voor groenvoorziening. Extra speelgelegenheid voor kinderen maakt de buurt aantrekkelijk voor de jonge generatie.

 

A.i. woningen Christinastraat Belfeld

A.i. woningen Schoolstraat Velden

Stuur project door