Duurzame renovatie kantoor Synchroon in WTC Utrecht

Op de 14e verdieping van het WTC (World Trade Center) in Utrecht realiseerde Hazenberg in opdracht van Synchroon het állergroenste duurzame en circulaire kantoor van Nederland. Het nieuwe kantoor is een groene, gastvrije werkomgeving en is ingericht door architectenbureau Space Encounters.

Circulair en duurzaam als uitgangspunt

De inrichting van het kantoor is gebaseerd op basis van de circulaire principes, groen en openheid. In het kantoor staan maar liefst 800 planten die bijdragen aan een gezonde en prettige werkomgeving. Er is veel gebruik gemaakt van glas dat van de grond tot het plafond loopt, dit zorgt voor een open en vrij gevoel.

Renoveren in een druk centrum met gebruikers

Er is rekening gehouden met kantoormedewerkers van andere verdiepingen, zodat zij zo min mogelijk overlast ervaarden van deze renovatie. Daarnaast was het van belang om de overlast buiten te minimaliseren, omdat er in een levendig centrum gewerkt werd.

Samenwerking met TBI zuster HEVO

TBI- ondernemingen HEVO en Hazenberg werkten intensief samen in dit traject. Dit is niet het eerste project waarbij HEVO en Hazenberg elkaar opzoeken.

Kevin Claus van HEVO: “Wij vinden elkaar vaak in huisvestingsprojecten zoals dit, omdat hier projectmanagement en complexe bouwopgaven bij elkaar komen." Kees Raaijmakers vult aan: "Onze normen en waarden matchen gewoon goed. Het belang van de klant staat bij ons beiden áltijd voorop". Tot slot is rekening gehouden met kantoormedewerkers van andere verdiepingen, zodat zij zo min mogelijk overlast ervaarden van deze renovatie.
Kees Raaijmakers (r) en Kevin Claus (HEVO) (l)

Stuur project door