74 huurappartementen in drie woonblokken Juvenaatlaan

Voor opdrachtgever Alwel heeft Hazenberg in Etten-Leur 74 nieuwbouwappartementen gebouwd voor de verhuur. Deze appartementen zijn verdeeld over drie woonblokken en zijn voorzien van 113 parkeerplaatsen.

Prettig wonen

Het doel van dit project was om een leefbare buurt te creëren waarin mensen prettig met elkaar kunnen samenwonen. Om dit te realiseren hebben we samengewerkt met meerdere specialistische partijen.

Het woongenot van de toekomstige bewoners stond in dit project centraal. Alle keuzes zijn gemaakt vanuit het oogpunt van de toekomstige bewoner.

Drie woonblokken

Bewust hebben wij de mogelijkheid van één volume losgelaten. Door het volume op te knippen in drie delen, ontstaat er variatie in het plan maar toch een duidelijke samenhang. Hierdoor kan er rondom het complex een speelse groene ruimte worden ingericht waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, wandelen en ontspannen. Dankzij de compacte opzet van de drie woonblokken wordt het gebruiksgemak voor de bewoners vergroot. Zij hebben korte looplijnen van de centrale entree tot aan hun woning. De ruimtes in de woningen zijn eveneens goed toegankelijk. Mocht thuiszorg in de toekomst nodig zijn dan is dit geen enkel probleem.

De ligging van de woonblokken is zodanig dat alle woningen een goede bezonning hebben. Door de half inpandige balkons is er tevens verbinding met buiten. Privacy en geborgenheid voor wie dat wil in combinatie met genieten van het omliggende groen en contact met de omgeving voor wie juist contact zoekt.

Het appartementencomplex wordt aan de voor- en achterzijde ontsloten met wandelpaden. In de groene omgeving is ook een wadi opgenomen. Een wadi is een waterberging om overtollig hemelwater op te vangen.

“Soms heb ik het gevoel alsof ik ín de artist impression loop. Het is gewoon precies zo geworden als op de tekeningen in de aanbesteding. Misschien nog wel mooier!” Aan het woord is Marieke Keyzer, senior projectleider van woningcorporatie ALWEL in Etten-Leur.

Stuur project door