Herbestemming en restauratie De Muzerije

Projectinformatie

Project De Muzerije
Locatie 's-Hertogenbosch
Opdrachtgever Gemeente 's-Hertogenbosch
Architect Hans van Heeswijk Architecten

In samenwerking met ons zusterbedrijf Aannemingsbedrijf Nico de Bont is de restauratie en verbouwing van de Muzerije te 's-Hertogenbosch gerealiseerd. Het werk bestond uit 2 fasen.

Ontwerp: Hans van Heeswijk Architecten - Foto's: Luuk Kramer

Fase 1:
De restauratie en verbouwing van de Voormalige Bank van Leening in de Schilderstraat. De gewelven en buitenmuren van het pand zijn gehandhaafd en gerestaureerd. Voor het overige is er een compleet nieuwe inbouw met een hoogwaardige afwerking (o.a. een zinken dak, stalen kozijnen etc.) gerealiseerd. De keldervloer is verlaagd zodat de ruimten onder de gewelven ook functioneel zijn geworden. In het pand is de afdeling Dans van De Muzerije ondergebracht. Er zijn drie goed toegeruste dansstudio's gebouwd. De grootste studio op de begane grond is m.b.v. een uitschuifbare tribune om te bouwen tot presentatiezaal. Daarnaast heeft het gebouw een ruime foyer, verwarmde kleedruimten en een kostuum-atelier.


Fase 2:
Met de restauratie en verbouwing van de hoofdvestiging in de 
Hinthamerstraat werd in juli 2008 gestart. Het pand is zodanig verbouwd dat het 
pand aan licht, uitvoering, ruimte en functionaliteit heeft gewonnen. Een met 
glas overdekt atrium in het grootste gebouw is de centrale plek voor 
ontmoetingen geworden. Tevens heeft de stad de monumenten van weleer die er te lang in verborgen hebben gezeten, teruggekregen.