Transformatie voormalige Don Bosco School Veghel

In opdracht van Area Wonen transformeerde Hazenberg in Veghel een oud schoolgebouw naar 23 duurzame huurappartementen. Tijdens deze transformatie werden materialen hergebruikt en de oude elementen van het schoolgebouw behouden.

Duurzame impact voor huurders

De 23 appartementen zijn volgens de huidige duurzaamheidsnormen gerealiseerd: Zo zijn de appartementen geheel gasloos en voorzien van een warmtepomp. Daarnaast liggen er 115 zonnepanelen op het dak. Het woongenot voor de bewoners is hierdoor verhoogd, maar de lasten blijven beperkt.

Circulair transformeren

Tijdens deze transformatie hergebruikten we zoveel mogelijk materialen. Op deze manier behielden we het oude karakter van het pand. Alle dakpannen zijn schoongemaakt en opnieuw teruggeplaatst. De balken uit de bestaande kap zijn overgenomen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het hergebruiken van bouwmaterialen. Om de oude eikenbomen aan de achterzijde van het pand te behouden is gekozen om een verdieping op het pand te plaatsen in plaats van uitbouwen aan de achterkant. Dit is samen met de toekomstige bewoners en de omwonenden besloten.

Situatie voor transformatie

Situatie na transformatie

Stuur project door