Verduurzaming 98 woningen Zanddonk-Zuid Waalwijk

In Waalwijk, in het zuiden van de wijk Zanddonk, lag de uitdaging voor Hazenberg om 98 verouderde woningen te renoveren. Naast dat de woningen energiebesparende maatregelen kregen, werd ook de buitenzijde opgeknapt. Met als resultaat energiezuinigere woningen met een eigentijdse  uitstraling.

Toekomstgerichte samenwerking en aanpak werkt

De programma gerichte aanpak en langdurige samenwerking met Casade helpen ons in de versnelling van de transitie naar energiezuinige huurwoningen. Nieuwe inzichten en technische vooruitgang leiden tot een aangescherpte aanpak. Samen werken en samen leren zijn de sleutel tot succes.  

Huur- en koopwoningen in één traject

In de eerste en huidige fase worden 98 woningen onderhanden genomen. Niet alleen de 95 huurwoningen van Casade maar ook 4 particuliere koopwoningen in de wijk doen mee aan het pakket van verduurzaming/renovatie. We maken de woningen zo klaar voor de toekomst.

Natuurlijk lager energieverbruik

Alle materialen, installatiesystemen en onderhoudsmethoden die we gebruiken zijn duurzaam en minder belastend voor het milieu. Na de woningverbetering en hoogwaardige isolatie verliezen de woningen minder warmte in koude perioden. Hierdoor verlaagt het energieverbruik. Voor de verbeteringen betalen de bewoners geen extra huurverhoging.

Verduurzaming op maat

We hebben de woningen van een groot aantal verduurzamingsmaatregelen voorzien:

  • een nieuw geïsoleerd dak met daarop zonnepanelen
  • nieuwe houten kozijnen met daarin triple glas en nieuwe vensterbanken
  • extra isolatie in alle gevels en onder de vloeren
  • gevelreiniging, nieuw voegwerk, hersteld metselwerk en een gevel beschermlaag
  • een nieuw automatisch afzuigsysteem met warmteterugwinning
  • nieuwe groepenkast met 3-fase aansluiting

De aangebrachte houten geveldelen zijn ook nog eens volledig circulair. Vanuit een sloopproject van Casade kon dit hout opnieuw worden gebruikt. Daarnaast geven we extra ruimte aan de natuur door nestvoorzieningen aan de woning voor meerdere vogelsoorten en bijen. Het hoge percentage bewoners dat deelneemt aan de werkzaamheden zorgt voor een fraai eindresultaat in de hele wijk.

Renoveren in bewoonde staat

De werkzaamheden vonden plaats in woningen in bewoonde staat. Zorg en aandacht voor de bewoners staat bij ons hoog in het vaandel. We staan dicht bij de bewoners, zodat zij naast een vernieuwde duurzame woning, een zo prettig mogelijke verbouwingsperiode ervaren.

Programmagerichte aanpak versnelt de verduurzaming

We verbeteren de woningen van Casade via een langlopend programma. Door deze aanpak kunnen we in een korte tijd meer woningen op een slimme manier verduurzamen. Op deze manier halen we met zo min mogelijk kosten en overlast, de beste kwaliteit uit de verduurzaming. Wij zijn trots op deze innovatieve samenwerking. Bewoners krijgen een comfortabele woning en blijven de woonlasten voor de huurders betaalbaar.

Krachten bundelen met partners

Dit project is onderdeel van een projectoverstijgende samenwerkingsovereenkomst voor de verduurzaming van woningen voor Casade. Hazenberg verduurzaamt in samenwerking met BAM wonen, Caspar de Haan en Zwaluwe Bouw zo’n 2000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk.

Na

Voor

Stuur project door