Verduurzaming sociale huurwoningen Sprang-Capelle

In opdracht van Casade verduurzaamde Hazenberg aan de zuidkant van Sprang-Capelle 50 woningen aan de Charlotte de Bourbonstraat. We combineerden onderhoudswerkzaamheden met de toepassing van isolerende maatregelen. Ook knapten we de buitenzijde op. Hierdoor werden de woningen in één keer energiezuinig en onderging de hele straat een metamorfose.

Toekomstbestendig wonen

Het Hazenberg Verduurzamingsteam zoekt altijd naar duurzame verbeteringen die verder gaan dan de normen van deze tijd. Zo hebben we nieuwe houten kozijnen met draai-kiepramen en drievoudig isolatieglasglas geplaatst. In de wanden is spouwmuurisolatie (Airofill) aangebracht met hoge isolatiewaarde. Alle woningen zijn voorzien van een automatisch ventilatiesysteem. De meterkast kreeg een moderne groepenkast met zogenoemde 3-fase aansluiting en is daarmee op toekomstige ontwikkelingen zoals elektrisch koken en gasloos verwarmen.

In samenwerking met Zonnecoöperatie Dakenstroom brachten we zonnepanelen aan op de daken voor de collectieve zonne-energie. In de daken zijn nestvoorzieningen geplaatst. De gevels zijn gereinigd en het voeg- en metselwerk is hersteld. Tot slot hebben alle huizen een nieuwe luifel boven de voordeur en screens voor het woonkamerraam  aan de zonkant.

Verduurzamen in bewoonde staat

Belangrijk bij deze renovatie in bewoonde staat, was om de bewoners stap voor stap mee te nemen in het traject. Hazenberg heeft per project een team met sociaal projectleider om de communicatie en bereikbaarheid van onze mensen zo toegankelijk mogelijk te maken. De bewoners hebben zo altijd een aanspreekpunt in de buurt. In de uitvoering stemmen we onze planning en aanpak volledig af op de bewoners. Werkzaamheden aan het dak en de kozijnen werden binnen een dag uitgevoerd, zodat de bewoners gewoon in huis konden blijven. Daarbij was nauw contact met bewoners uit de omgeving.

Bewoners Gerry en Lies aan het woord:
Gerry: “We zijn stap voor stap echt goed meegenomen. Van de informatieavond tot en met de renovatie zelf. Onze uitvoerder Tino was altijd een goed bereikbaar aanspreekpunt. Je hoefde maar te roepen ‘hé Tino’ en hij stond voor je klaar.” Lies: “Hazenberg heeft het goed gedaan. Vóór iedere stap een brief in de bus, regelmatig een bezoek om te checken hoe het allemaal ging en heel netjes en snel in het werk. Het dak? ’s Morgens alles eraf, ’s avonds weer klaar. De kozijnen? ’s Ochtends eruit en ’s middags allemaal vervangen, gekit en opgeruimd. Fijn hoor! Het is toch wel even een hele toestand, zo’n renovatie. En als je dan merkt dat alles zo goed mogelijk wordt gedaan, voelt dat prettig.”

Programmagerichte aanpak versnelt de verduurzaming

We verbeteren de woningen van Casade via een langlopend programma. Door deze aanpak kunnen we in een korte tijd meer woningen op een slimme manier verduurzamen. Op deze manier halen we met zo min mogelijk kosten en overlast, de beste kwaliteit uit de verduurzaming. Wij zijn trots op deze innovatieve samenwerking. Bewoners krijgen een comfortabele woning en blijven de woonlasten voor de huurders betaalbaar.

Krachten bundelen met partners

Dit project is onderdeel van een projectoverstijgende samenwerkingsovereenkomst voor de verduurzaming van woningen voor Casade. Hazenberg verduurzaamt in samenwerking met BAM wonen, Caspar de Haan en Zwaluwe Bouw zo’n 2000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk.

Voor

Na

Stuur project door