Transformatie voormalig belastingkantoor tot Cobbencampus Tilburg

Hazenberg transformeerde in opdracht van Magis Vastgoed  het oude belastingkantoor in Tilburg naar een modern en gasloos appartementencomplex. De appartementen bieden woonruimte aan 150 buitenlandse studenten. Daarnaast zijn de gezamenlijke ruimten in het pand op duurzame wijze getransformeerd. We hergebruikten constructieve goede delen, verbeterden de isolatie en vernieuwden de kozijnen. De gerealiseerde appartementen voldoen aan energielabel A.

Situatie na transformatie

Situatie voor transformatie

Duurzame appartementen met energielabel-A

Bij Hazenberg geloven we dat alles wat we renoveren en transformeren toekomstbestendig moet zijn. Om energielabel A te realiseren isoleerden we de volledige gevel en zijn de appartementen aangesloten op de stadverwarming van de Gemeente Tilburg. Een warmte-unit regelt de volledige doorstroming van het water. Ook de buitengevel van het pand is gemoderniseerd en verduurzaamd met een nieuwe steensoort en hoge kwaliteit isolatie kozijnen.

In het ontwerp en realisatie is rekening gehouden met de leefwereld en de doelgroep. Zo is de toegang voorzien van iLOQ: een digitaal sleutelsysteem met een code. De verhuurder behoudt zo de controle en er zijn  geen losse sleutels in omloop. handig aangezien er regelmatig nieuwe studenten komen wonen.

“Binnen een jaar hadden we onze eerste kennismaking én de eerste opleveringen,” vertelt projectleider Rob van Pelt. “Juist die strakke planning maakte het werk uitdagend. We hebben met het complete team een LEAN planning opgesteld om de realisatie haalbaar te maken. En dat hebben we met elkaar waargemaakt”
Projectleider Rob van Pelt

Korte doorlooptijd met LEAN-planning

Eén van de grootste uitdagingen in dit project was de hoge tijdsdruk. De wens was om studenten in het nieuwe collegejaar te kunnen huisvesten in deze woningen. Voor Hazenberg waren er maar 8 maanden om dit project te voltooien.

Het gebruik van een LEAN-planning zorgde ervoor dat de transformatie binnen de geplande tijd is gerealiseerd. Activiteiten worden opgestart  wanneer de voorgaande erom vraagt. Niet eerder én niet later. Hierdoor werken we efficiënter, voorkomen we fouten en verminderen we risico- en faalkosten. Om deze vorm van plannen tot een succes te brengen is teamwork een van de belangrijkste aspecten.

Stuur project door