Nieuwbouw vernieuwend woonconcept voor studenten 'The City' Tilburg

In Tilburg realiseert Hazenberg in opdracht van Magis vastgoed het duurzame nieuwbouwproject The City. Een vernieuwend studentenconcept naar ontwerp van FAAM Architects en Magis Vastgoed. De 450 woningen bieden onderdak aan een kleine 600 studenten in een groene ecologische omgeving. De hoogste toren van het gebouw heeft 14 woonlagen met een totale oppervlakte van 27.000 m2.

Gemeenschappelijk woongenot

In het woonconcept staat het verbinden van studenten centraal. Er is straks 2.000 m2 beschikbaar voor gemeenschappelijke ruimtes voor een optimale leef kwaliteit van de student. Er komen onder andere een farmers market, bioscoop, presentatieplekken, horeca, fitness, yoga studio, lobby, fietsenwinkel, studeerplekken en een parkeergarage met ruim 100 parkeergelegenheden. Het gebouw heeft een U-vorm met in het midden een binnentuin waar studenten elkaar ontmoeten.

Kwaliteit en duurzaamheid

Duurzaamheid staat voorop in alles wat we realiseren. Dit gebouw wordt volledig verwarmd met warmtepompen, is gasvrij en circulair. Hierdoor voldoet het gebouw aan de BENG-normering (bijna energieneutraal gebouw).

Stuur project door