Nieuwbouw Centrumplan Zevenbergen

In het centrum van Zevenbergen is in opdracht van Sychroon een prachtig nieuwbouwproject gerealiseerd door Hazenberg. Het kleinschalig woongebied bestaat uit 21 koopappartementen, een parkeergarage voor 152 voertuigen en verschillende horeca- en winkelpanden in de plint van het gebouw (begane grond). Hazenberg heeft in dit project het definitief ontwerp volledig uitgewerkt in BIM (Building Information Modelling).

Passende nieuwbouw

Met alle voorzieningen dichtbij, zijn er in het centrumplan twee verschillende soorten woningen gerealiseerd. Zowel aan de Doelstraat als aan de Molenstraat zijn royale, gelijkvloerse appartementen gerealiseerd. Aan de markt zijn schitterende maisonettes gerealiseerd, deze hebben twee of drie verdiepingen. Belangrijk bij dit project was dat de nieuwbouw aansloot bij het karakter van het centrum van Zevenbergen. Het ontwerp van Groeneweg en van der Meijden architecten heeft daarom een pandsgewijze opbouw.

 

Uitdagingen voor Hazenberg

De fysieke werkruimte van het project was erg beperkt. Het kwam erop neer, dat we voor opslag van materialen, containers, laden en lossen zo’n vier meter rondom de bouwplaats tot onze beschikking hadden. Uiteraard  hebben we er alles aan gedaan om veilig te kunnen werken en om bewoners en bezoekers zo min mogelijk overlast te bezorgen. Een tijdelijke oplossing was om de realisatie van de parkeergarage zó te plannen dat we die ruimte in ieder geval tijdens de ruwbouwfase voor het grootste deel konden gebruiken voor opslag. Verder zat er in de grond zo’n 3 meter hoogteverschil waarmee rekening gehouden moest worden. De uitdaging voor Hazenberg was om het gebouw zo in te delen dat elke ruimte op de goede hoogte zat.

 

Adviserende rol 

Hazenberg heeft in dit project een adviserende rol aangenomen. Door veel problemen voor te zijn door een heldere risicoanalyse te maken en hier adviezen over uit te brengen naar andere partijen zorgt Hazenberg voor totale ontzorging. Het succesvol ten einde brengen van een project en het nakomen van afspraken staat bij Hazenberg op 1!

Fotografie: Marcel Otterspeer

Fotografie: Huib Kooyker

Stuur project door