Brandevoort ''Pioniers van Reduit''

Projectinformatie

Project Pioniers van Reduit
Locatie Helmond
Opdrachtgever Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V.
Architect Krier-Kohl Gesellschaft van Architecten/Bouwstart bv

Na de realisatie van De Veste (blok 15 en 16) heeft Hazenberg nu ook de bouw van "De Pioniers van Reduit" (blok 18)gerealiseerd.

Dit project omvatte de bouw van 42 woningen opgedeeld in 16 verschillende types en kenmerkt zich door de toepassing van vele mooie, duurzame materialen.

Daarbij is er veel oog voor detail. Zo zijn er mooie gedetailleerde houten kozijnen, siermetselwerk en is er veel gebruik gemaakt van ornamenten aan de buitenzijde van de huizen.

Brandevoort

Brandevoort...een klassieke nederzetting op de grens van stad en landschap in het Brabantse land, tussen Eindhoven en Helmond. Tussen jaren oude eiken en traditionele bebouwing groeit het nieuwe dorp. Het bestaande landschap, de klassieke architectuur en de grote differentiatie in woningtypen en gevelbeelden vormen de uitgangspunten voor dit unieke project.

U ziet er pittoreske gevels en stoepen en loopt er door kleine kronkelige straatjes. Brandevoort wordt een bijzonder dorp. Een dorp met een hart, De Veste. Er omheen liggen de karaktervolle Buitens: ruimtelijke woonwijken voor hen die gesteld zijn op stijl, rust, ruimte en natuur.

Opdrachtgever : Kalliste Woningbouwontwikkeling BV
Architect : Krier - Kohl Gesellschaft von Architecten mbH te Berlijn