Transformatie van Avans Academie 's-Hertogenbosch

Hazenberg heeft de nieuwe huisvesting voor de studenten van de Avans Academie Associate Degrees aan de Statenlaan 55 in 's-Hertogenbosch getransformeerd. De circa 4.000 m² aan ruimten, is getransformeerd van kantoor naar onderwijsomgeving, passend bij het onderwijs van de Associate Degrees opleiding. Dus met veel open werkplekken waar docenten en studenten kunnen samenwerken.

Meest duurzame hogeschool van Nederland

Avans Hogeschool heeft als doelstelling de meest duurzame hogeschool van Nederland te worden. Inhoudelijk hebben we hier met Avans maximaal invulling aan gegeven. Materialen uit het voorheen gevestigde kantoorpand hebben we hergebruikt. Voorbeelden hiervan zijn de glazen tussenwanden en de pvc/kurkvloer, en ook de systeemplafonds, -wanden, lamellen, radiatorkasten, bestrating buiten. Ook zijn er veel materialen gebruikt die in de toekomst opnieuw kunnen worden ingezet als product of grondstof. De toiletgroepen hebben we opgeknapt met behoud van het sanitair.

Complete transformatie onder tijdsdruk

Inclusief werkvoorbereiding heeft dit hele plan van 5 bouwlagen en circa 4.000 m² aan ruimten zo’n 17 weken geduurd. Dat was een van de afspraken voor dit project: de transformatie moet klaar zijn vóór het nieuwe collegejaar. Een flinke uitdaging die we succesvol hebben waargemaakt door onze Hazenberg LEAN planningssessies waarin we alle cruciale data voor alle partijen vastlegden.

Werken in binnenstedelijk gebied

Het gebouw ligt aan een drukke straat waar naast verkeer, ook veel scholieren lopen. Transformeren op deze binnenstedelijke locatie brengt uitdagingen met zich mee. Om overlast te beperken organiseerden we vaste transportdagen. De materialen werden geleverd op basis van de productie, zodat er geen opslag nodig was en we de bouwplaats zo klein mogelijk konden houden.

Eindresultaat in beeld

Stuur project door