Achttien81 | JAL-terrein Dongen

Projectinformatie

Project Achttien81
Locatie Dongen
Architect Wenink Holtkamp Architecten
Nieuwbouw projectontwikkeling Hazenberg woningbouw

In 2018 heeft Hazenberg het JAL terrein in Dongen aangekocht van woningcorporatie Casade. Wij hebben deze positie verkregen door het winnen van een door de corporatie uitgeschreven tender voor de herontwikkeling van dit terrein.

Bijzondere locatie

Het terrein ligt verscholen achter de Sint Josephstraat in Dongen. Het heeft een centrale ligging tegen de dorpskern en aan het unieke kleinschalige natuurgebied ‘De Bergen’. De aanwezigheid van de (Rijks)monumentale gebouwen op het terrein en het aanliggende natuurgebied markeren de bijzonderheid van dit projectgebied.

Ervaring in gebiedsontwikkeling

Casade over de keuze voor Hazenberg: “Hazenberg heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en realiseren van locaties met bestaande gebouwen in combinatie met nieuwbouw. Zij ontwikkelen met respect voor het karakter en historie van het gebied.” Een van de panden op de JAL locatie  heeft de status van Rijksmonument. Dit gebouw wordt herbestemd als onderdeel van de totale herontwikkeling. De monumentenexpertise van dochteronderneming Nico de Bont vormt daarbij een belangrijke meerwaarde, als ‘oud’ verbonden moet worden met ‘nieuw’.

Maak kennis met Achttien81

Combinatie herbestemming met nieuwbouw

Op dit terrein herrijst straks een nieuwe wijk. De ontwikkeling wordt een combinatie van de herontwikkeling van het Rijksmonument en de oude fabriek, alsmede het ontwikkelen van nieuwbouwwoningen. De toegevoegde nieuwbouwwoningen zijn ‘te gast ’ in het landschap. Het woningprogramma is divers: van loftappartementen tot grondgebonden (nieuwbouw)woningen.

Door deze variatie aan woningen, zorgt wonen op het JALterrein voor een ontmoeting tussen jong en oud op een unieke locatie. Waar je enerzijds geniet van rust en natuur en anderzijds het bruisende centrum binnen handbereik hebt.