Wij zijn Hazenberg. Al meer dan 75 jaar.

In de jaren ‘50 begon Hazenberg als bouwonderneming. Intussen zijn we uitgegroeid tot een ontwikkelende bouwer met meer dan 250 medewerkers. We ontwikkelen, bouwen, transformeren, verbouwen en verduurzamen woningen en gebouwen. Regio Brabant is ons werkgebied. Een betere wereld zien we als onze verantwoordelijkheid. Samen met onze Makers van Waarde en een groot netwerk van opdrachtgevers en partners werken we continu aan meer efficiënte, duurzame en innovatieve manieren van bouwen. 

Hazenberg is onderdeel van TBI. Samen met 19 andere TBI-ondernemingen delen we actief kennis, inzichten en gaan we voor maximale positieve duurzame impact. 

Zo maken we morgen

Bij Hazenberg kijken we vooruit. Om voorloper te blijven op het gebied van efficiënte engineering, duurzame materialen en circulaire oplossingen.

We zijn nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden om gebouwen en omgevingen prettiger, slimmer en duurzamer te maken. Zodat we altijd een antwoord hebben op jouw vraag. En jouw projecten haalbaar, maakbaar en betaalbaar zijn. Vandaag en morgen.

Goed werkgeverschap

Werken bij Hazenberg is als werken bij een familie. Dat zeggen onze medewerkers. En daar zijn we trots op. Van een warm welkom bij de start van je baan. Met daarna volop groei- en ontwikkelkansen tijdens je loopbaan in een positieve en inclusieve werkcultuur. Uitstekend werkgeverschap is onze dagelijkse focus, want onze medewerkers bepalen het succes. .

Duurzame Impact

Werken aan een duurzame bouwwereld is van cruciaal belang voor onze toekomst. Samen willen en moeten we onze ecologische voetafdruk verkleinen, uitstoot van broeikasgassen beperken en de natuurlijke hulpbronnen behouden.

Binnen Hazenberg werken we aan gezondere leefomgevingen, we innoveren en ontwikkelen dagelijks nieuwe inzichten, materialen en oplossingen voor een meer duurzame bouwwereld. Dat doen we samen met partners, opdrachtgevers en onze TBI-collega’s.

CO2 bewust ondernemerschap

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid willen en kunnen we als organisatie bijdragen bijdragen aan een schoner milieu met een gezondere leefomgeving.

Hazenberg heeft met niveau 5 de hoogste certificering op de CO2-prestatieladder behaald.

Veiligheid voorop

Bij Hazenberg is veiligheid prioriteit. Zowel fysieke, digitale als sociale veiligheid. Op kantoor en op de bouwplaats. We delen kennis en inzichten en bieden jaarlijks veiligheidstrainingen aan onze medewerkers en meewerkende professionals binnen ons eigen V.I.P. programma. Intussen hebben we Veiligheidsladder trede 4 in ons bezit.

Dochteronderneming Nico de Bont

We delen ons kantoor in Vught met Nico de Bont en we werken intensief samen in diverse projecten. De samenwerking levert optimale herbestemmingsprojecten op waarin we nieuwbouw op een unieke manier combineren met monumentaal erfgoed.

Nico de Bont richt zich op restauratie, herbestemming en verduurzaming van grote en kleine monumenten. Met liefde voor het vak en met respect voor historie, mens en omgeving. Innovatie combineren zij moeiteloos met traditioneel vakmanschap. Zij blijven continu in beweging op thema’s als digitalisatie, samenwerking en duurzaamheid. Zo werken we gezamenlijk aan een duurzame toekomst voor ons monumentale verleden.

Directieteam van Hazenberg en Nico de Bont

v.l.n.r. Boudewijn de Bont, Kees Raaijmakers, Ruud Schapendonk, Ingeborg Verheijen en Christoffel de Rouw.

Sociaal en maatschappelijk betrokken

Hazenberg gelooft in de kracht van samen. Samen werken, samen leven. We ondersteunen lokale initiatieven en goede doelen. We bieden stages en leerling plaatsen aan de toekomstige bouwers en creëren werkgelegenheid en economische groei in de regio. 

We geloven dat er meer mogelijk is. Daarom blijven we ons inzetten om sociale impact te maken en een inclusieve werkomgeving te bevorderen.

PSO certificaat

Met de Prestatieladder Sociale Ondernemen (PSO) is aangetoond dat we actief bijdragen aan het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een kwestbare positie op de arbeidsmarkt.

Hoe het allemaal begon...

1946 -  Hendrik Hazenberg start met zijn 3 zonen een bouwbedrijf. Bewust zetten ze kwaliteit, samenwerking en de klantwens voorop. Meer dan 75 jaar later bouwen we als Makers van Waarde nog steeds op dat sterke fundament. Gedreven, betrokken en inventief zetten we altijd nét die ene stap extra. Samen maken we dromen en uitdagingen waar. Collega en 'Hazenberg-historicus' Nico de bont vertelt erover.

75 jaar makers van Waarde