Veiligheid is onze prioriteit: Hazenberg bereikt trede 4 op de Veiligheidsladder

Bij Hazenberg en Nico de Bont zijn wij ons sterk bewust van de uitdagingen en risico's in de bouwsector op het gebied van veiligheid. Daarom hebben wij het programma VIP uitgerold: Veiligheid is Prioriteit. Met VIP vergroten we ieders bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel en stimuleren een proactieve veiligheidshouding. Het bereiken van trede 4 op de Veiligheidsladder bevestigt dat wij op de juiste weg bezig zijn. En we blijven verbeteren, want veiligheid is voor ons nooit een afgeronde zaak!

Veiligheidsaudit

Dit najaar vond binnen alle lagen van Hazenberg en dochteronderneming Nico de Bont een uitgebreide audit plaats op het gebied van veiligheid. En met succes: het officiële certificaat voor trede 4 toont aan dat wij een proactieve houding hebben als het gaat om veiligheid. Voor deze audit zijn niet alleen eigen medewerkers – op kantoor en op de bouwplaats -  maar ook onze bouwpartners en onderaannemers betrokken.

De Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten. De Veiligheidsladder kent vijf treden. De laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin een bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn begeeft.

Veiligheid is prioriteit

Veiligheid heeft bij Hazenberg en Nico de Bont al jaren de hoogste prioriteit. Er wordt veel geïnvesteerd in het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en onderaannemers. We bespreken onveilig gedrag met elkaar en nemen onze eigen én gezamenlijke verantwoordelijkheid. We denken vooruit en proberen onveilige situaties op voorhand te voorkomen.

Stuur artikel door