TBI WOONlab: 10 jaar gezamenlijke innovatiekracht

10 jaar geleden bundelden Era Contour, Hazenberg en Koopmans de kennis voor een innovatielab voor conceptwoningen. Dat bleek een goede zet. Inmiddels zijn er van de woonlabels beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis al zo’n 5.000 huizen gerealiseerd! Woningen waar bewoners blij mee zijn. Daar gaat het om. Betaalbare woningen die er ook nog mooi uitzien. Rik Hulsman (directeur TBI WOONlab) vertelt: “Dolgelukkige bewoners in fijne woningen. Daar doen we het voor!” 

Samen scherp 

Speciaal voor de 10e verjaardag is er een krant uitgegeven waarin het TBI WOONlab samen met partners, bewoners en klanten terugkijkt op de afgelopen jaren en vooruitblikt op kansen die eraan komen. Die zijn er legio! Met het dreigende woningtekort en de klimaatdoelstellingen van Parijs. De innovatie gaat continu door. 

“Kennis delen is kracht. In het lab brengen we alle kennis en expertise bij elkaar van de verschillende TBI-ondernemingen én co-makers. Daarmee hebben we slagkracht om te innoveren. Het klantcontact organiseren we lokaal vanuit de woonbedrijven.”
Ruud Schapendonk (directeur Hazenberg)

Mix-and-Match 

Alle type woningen en het lekkerEIGENhuis in het bijzonder zijn met een Mix-and-Match principe. De woningen en wijken sluiten aan bij de wensen en behoeften van bewoners. Of zoals Sophary bewoonster van een huis in Tuinen van Genta in Breda het zelf mooi verwoordt: “Onze wensen waren nooit te gek. Het grootste pluspunt van het huis is dat we het over de hoogte volledig hebben uitgebouwd. Ook hebben we de kamers slim ingedeeld waardoor we zelfs een inloopkast konden creëren. De grote leefkeuken is onze trots, dat is het centrale punt van ons huis.” 

 

Zelf je buurt samenstellen

Begin 2024 werd daarnaast ook de een nieuwe WOONplanner door TBI WOONlab gelanceerd, waarmee complete CO2-arme en zelfs 100% circulaire buurten samengesteld kunnen worden met de beschikbare TBI woonlabels. Door zelf in de woonplanner te mix-and-matchen kunnen ontwikkelaars, corporaties en gemeenten zelf een duurzame wijk samenstellen, met direct inzicht in kosten en duurzaamheidsambities. 

 

Voor nu en morgen 

De woningen worden ontwikkeld met zorg voor de wereld. Dat is wel besteed aan de twee drijvende krachten achter het TBI WOONlab, naast Rik nog Dick van Ginkel. Ze weten precies waar nog CO2 te winnen valt en kennen alle getallen uit hun hoofd. Dick: “Voor onze concepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis is eerst keihard gewerkt aan een CO2-OKEE variant. Vervolgens hebben met onze HOUTbaar concepten alweer een mooie voorsprong op CO2-arm bouwen genomen. Alle concepten voldoen aan de Parisproof doelstellingen van 2025. Maar we innoveren door… 2030 is in zicht.” 

Uitstekende uitgangspunten 

Hoe groot onze focus op innovatie ook is, we doen alles met de wensen van de klant in ons achterhoofd. We garanderen de beste prijs, een hoge kwaliteit en conceptontwikkeling vanuit klantperspectief. Zo lanceren we op de Provada een hoogwaardige woning die we al voor 100.000 euro kunnen bouwen! Afgestemd op de doelgroepen van nu en helemaal volgens de laatste trend. 

Download TBI WOONlab krant

Naam
Bart van Gerven
Commercieel Manager
Neem gerust contact op voor meer informatie.

Stuur artikel door