Stagiaires positief verrast: Hazenberg is super veelzijdig!

Luca Rijpert en Ruyter van de Zande zijn eerstejaars studenten aan de Avans Hogeschool Bouwkunde. Ze lopen sinds april stage op ons project Poort van Stappegoor in Tilburg, onder de hoede van Patrick Haanskorf en Tom Kimenai. Een oriënterende stage ‘om te ontdekken wat er op de bouw zoal gebeurt en welke kant je je op kunt ontwikkelen’. En bij Hazenberg blijken ze véél meer te vinden dan ze vooraf verwachtten… 

Indrukwekkend 

Luca deed hiervoor een mbo-opleiding WTB, maar koos toch voor Bouwkunde. Een keuze die nu al goed voelt: “Ik ben nog iedere dag verrast over al het werk dat er achter dit bouwproject zit. Hoeveel mensen bij Hazenberg bezig zijn om zo’n project als dit succesvol te kunnen realiseren. Vooral de super geordende planning en organisatie vind ik heel indrukwekkend. Al twee jaar zijn ze daar mee bezig, om niets aan het toeval over te laten! Ja, ik ben echt heel blij met deze stageplek. Door de grootte van het project en de aanpak van Hazenberg kan ik goed ontdekken welke rol mij past.” 

 

'Ik ben nog iedere dag verrast over al het werk dat er achter dit bouwproject zit. Hoeveel mensen bij Hazenberg bezig zijn om zo’n project als dit succesvol te kunnen realiseren. Vooral de super geordende planning en organisatie vind ik heel indrukwekkend. Al twee jaar zijn ze daar mee bezig, om niets aan het toeval over te laten!'
Luca Rijpert

Nieuwsgierig 

Naast hem zit Ruyter. Zijn vader heeft een bedrijf dat veel terrazzovloeren legt in projecten van Nico de Bont. “Door zijn verhalen wilde ik graag op een restauratieproject stagelopen. Eenmaal in contact met de mensen van Nico de Bont, vonden die het echter beter voor mij om hier op Poort van Stappegoor te starten. Ik denk dat dat inderdaad een goede beslissing was. Ik maak hier kennis met álles wat komt kijken bij de opstart van een bouwproject. Ideaal om mij breed te oriënteren tijdens deze stage. En hoewel ik ook nieuwsgierig blijf naar het restauratievak, ben ik nu vooral super benieuwd naar het resultaat van dit project! Hoe gaat deze zandvlakte met poeren er straks uitzien? Ik blijf het ook ná mijn stage zeker volgen!”  

Ik maak hier kennis met álles wat komt kijken bij de opstart van een bouwproject. Ideaal om mij breed te oriënteren tijdens deze stage.
Ruyter van de Zande

Hazenberg 

Hoe ze denken over Hazenberg als stagebedrijf? Luca: “Voor mij is Poort van Stappegoor de plek waar ik ontdek dat de bouw super veelzijdig is. Hier maak ik kennis met echt alles wat bij de bouw komt kijken: planning, organisatie, realisatie, veiligheid, duurzaamheid... Dat er een hele wereld achter het timmeren en metselen zit!” Ruyter vult hem aan: “Ja, dat vind ik ook. Ook voor mij geldt dat ik nu veel beter weet wat ik kan doen met mijn opleiding.  Dat je heel veel kanten op kunt.” 

Ook stage lopen bij Hazenberg?

Nicole Olislagers
Recruiter Hazenberg
Neem contact op met onze recruiter Nicole.

Stuur artikel door